Yenilmez
Active member

Marte Olsbu Röiseland ve Denise Herrmann-Wick’ten sonra artık bir büyük isim daha var – yine ciddi bir hastalığın sonuçları nedeniyle.
Tiril Eckhoff’ta, üçüncü biatlon olimpiyat şampiyonu sadece iki gün içinde kariyerinin sonunu açıkladı. Norveçli vatandaşı Marte Olsbu Röiseland ve Sakson Denise Herrmann-Wick’ten bir gün sonra 32 yaşındaki oyuncu, çarşamba günü korona enfeksiyonu nedeniyle verdiği bir yıllık zorunlu aranın ardından Dünya Kupası’na geri dönmeyeceğini açıkladı.
Eckhoff Çarşamba günü Instagram’da “Şu anda durmak biraz üzücü ama aynı zamanda bunun doğru karar olduğunu düşünüyorum” diye yazdı: “Başardıklarımdan gurur duyuyorum ve onları yıllar boyunca her zaman bir gülümsemeyle selamlayacağım.” biatlon.”
“En kötü düşmanım olmasını dilemiyorum”
Çifte Olimpiyat şampiyonu Eckhoff’un Kış Oyunlarında toplam sekiz madalyası var, on kez dünya şampiyonu ayrıca 15 Dünya Şampiyonası madalyası topladı ve neredeyse on yıl boyunca dünyanın en iyileri arasında yer aldı. Norveçliler şimdi Eckhoff ve Röiseland’daki en önemli performans gösteren oyuncularını kaybediyor ve zorlu yeni bir başlangıçla karşı karşıya.
Eckhoff, geçen kış Oslo’da düzenlenen sezon finalinde sprint ve takibi kazanmıştı. Bir sonraki sezon sonu partisinde diğer birçok kayak avcısı gibi ona da Corona bulaştı. Ve sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 2021 genel Dünya Kupası galibi geçtiğimiz günlerde “En kötü düşmanıma dilemem” dedi. Eckhoff hâlâ tıbbi bakım altında ve durumunda bir iyileşme olmasına rağmen, rekabetçi sporlar hala söz konusu değil.
Eckhoff, Perşembe günkü sezon finalinden önce “Birçok hastalıktan ve zor bir yıldan sonra, hiçbir motivasyon olmadığını hissediyorum. Çok şey yaşadım ve yeni hedefler belirlemek için gerekli kıvılcımı bulamadığımı hissediyorum” dedi. Norveç federasyonundan yapılan açıklamada Holmenkollen evde.