Münih Belediyesi Corona kriz yönetim ekibini feshetti

Yenilmez

Active member

Korona pandemisi, şehir yönetimindeki kriz yönetim ekibi üyeleri için de olağanüstü bir yük oldu. Almanya’da bir ilkti.

Münih şehri nihayet Cuma günü korona salgınıyla mücadele ettiği için kriz yönetimi ekibini feshetti. Münih şehrinden Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) belediye binasında yaptığı son toplantıda şehir yönetimi üyelerine bir kez daha teşekkür etti. Resmi olarak bilinen olağanüstü olaylar ekibi (SAE), üç yılı aşkın bir süre içinde 194 toplantıda bir araya geldi.

Reiter, “Geçtiğimiz üç yıl boyunca, genellikle hafta sonları veya işten sonra yapmak zorunda kalan, her şeyini veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Siz olmasaydınız, bu zor zamanları bu kadar iyi atlatamazdık.” .

Belediye başkanı, korona pandemisi mağdurlarına da hatırlattı: “Bugün onları anmak istiyorum. Onlar özlüyorlar. Ve birçoğu bugün hala hastalığın sonuçlarıyla mücadele ediyor – onlara güç ve güven diliyorum, umarım bir noktada rahatlayarak geriye bakabilirler.” Münih şehrinde 2.571 kişi Corona’dan öldü.

Almanya’da Corona teşhisli ilk hasta

27 Ocak 2020’de Münih Kliniği Schwabing, yeni korona virüsü bulaşmış bir hastayı kabul etti. Bu tanı ile Almanya’da ilk hasta oldu. Almanya’da başka vakalar meydana geldiğinden ve korona enfeksiyonları kuzey İtalya’da da yayıldığından, belediye incelemesine göre Belediye Başkanı Reiter SAE Corona kriz ekibini sadece bir gün sonra topladı. Biraz sonra başka önlemler alındı: 11 Mart’ta eski Bayern kışlasının bulunduğu yerde korona test istasyonu ve 16 Mart’ta korona testleri için bir arabalı istasyon faaliyete geçti.

Kriz ekibi ayrıca, örneğin kültürel ve spor etkinlikleri veya okulları ve kreşleri ziyaret etmek için hükümet düzenlemelerinin uygulanmasını koordine etti. Temaslı takip ekipleri ile belediye aşılama merkezinin organizasyonu da sorumluluk alanına girdi. Ayrıca, şehir yönetiminin kendisi için çok sayıda yönetmelik çıkarılması gerekiyordu. Her şeyden önce, operasyonların sürdürülmesi ve departmanların ek iş yükünün telafi edilmesiyle ilgiliydi. İlk Corona hizmet talimatı 2 Mart 2020’de yürürlüğe girdi ve 42 kez değiştirilmesi gerekiyordu.