Yenilmez
Active member

30 derecenin üzerindeki sıcaklıklar, harika kumsallar ve eğitim sürüşlerinde bir veya diğer koala ile karşılaşmalar – Maximilian Schachmann bisiklete yeni bir başlangıç için kesinlikle Avustralya’dan daha kötü yerler seçebilirdi.
İki korona hastalığı ve bir bitkinlik sendromuyla unutulacak bir yılın ardından, iki kez Alman şampiyonu, altı aylık bir aradan sonra Salı günü Tour Down Under’da gerçekten yarışlara geri dönecek.
Schachmann kısa süre önce antrenman kampından şunları söyledi: “Sıfırlama yapmak ve bunu bir sonraki sezona yaymamak benim için önemliydi çünkü kurtarılacak fazla bir şey kalmadığı hissine kapıldım.” “O zaman bazen bir adım geri atıp koşarak başlamak ve sonra başka bir sıçrama yapmak daha iyidir.” 2022’de, Bora-hansgrohe ekibine her zaman güvenilir bir şekilde en iyi sonuçları vermiş olan Berlinli için sıçramalar artık mümkün değildi.
enfeksiyon sonrası enfeksiyon
Uzun süreli bir enfeksiyon, kışın bir korona enfeksiyonunu takip etti. Ve Schachmann nihayet Haziran ayında formunu geri kazandığında, bir sonraki koronavirüs testi çoktan pozitif çıktı. Tour de France’da bir düşüş de eklendi ve Temmuz sonunda 29 yaşındaki oyuncu için hiçbir şey işe yaramadı. Böylece şüpheler kaldı. Medyada Long Covid hakkında da çok şey duyuyorsunuz. “Sonra kafa yorup düşünmeye başlıyorsun: Eskisi mi geri geliyor yoksa o muydu? Doktorlar ‘Merak etme sakinleşecek’ diyorlar.
Şu anda kendini yeniden iyi hissediyor ama: “Antrenman başka, yarışmak başka. Bunlar iki çift ayakkabı.” Adelaide’deki bir kriter olan Cumartesi günkü ısınmada bitiş çizgisini 64. sırada geçti. En azından bir başlangıç. Ancak Avustralya zaten sezon için hedefi değil. Schachmann, “Mutlak zirvede rekabet edemezsem, bu dünyanın sonu olmayacak. Bundan sonra, Avrupa’da odaklandığım birçok yarış var.”
Örneğin, 2020 ve 2021’de kazandığı geleneksel Paris-Nice Turu veya süper zor bahar klasikleri Milan-Sanremo ve Tour of Flanders. “Onun için her şey önce geri gelmekle ilgili. Bir günlük yarışları kendinizi sorgulayarak kazanamazsınız. Orada kafanız dolu olmalı. Avustralya ve Paris-Nice üzerinden kanıtlamak için: Geri döndüm, sürekli spor direktörü Rolf Aldag, kısa vadeli hedefleri formüle etti.
Takımda yüksek mevki
Tour ve Giro gibi büyük turlar için olası bir sürücü değişikliği, Schachmann için masanın dışında. Takım liderliği de bunu düşünmüyor. Halihazırda pek çok iyi hedefi olan takım patronu Ralph Denk, “Orada gelişmek için üç haftalık turlar için çok şeyden vazgeçmesi gerekecek. Bence tamamen yeni hedeflerin peşine düşmeden önce sahip olduğu becerileri geliştirmeyi tercih etmeliyiz,” dedi. ekibinde tur operatörü var.
Schachmann’ın takımda hala büyük saygı gördüğü, yarış dileklerinin tartışılmadan kabul edilmesiyle gösteriliyor. “Takvim isteğimi gönderdim. Sonra beni aradılar ve ‘Evet, sorun değil’ dediler.” İlkbahardaki harika klasiklerin yanı sıra, sağlığınızın iyi olması koşuluyla, Tour de France ve İskoçya’daki Dünya Şampiyonası da gündemde.
En azından Schachmann, 2022 ile özel olarak büyük duygular arasında bağlantı kuruyor. Eylül ayında kızı Emma dünyaya geldi. Schachmann, “Benim için iyi bir zamanlama ve özel bir an oldu. Üçümüz oldukça iyi anlaştık. Bu, yeni bir hayatın işi oldu,” dedi. Eksik olan tek şey, bisiklet dünyasının zirvesine dönüş.