1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme

bencede

Active member
1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağına yakın ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • Bir tutam tuz
İç materyaller;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tulum peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unu derin bi kaba alıp üzerine tuz atıyoruz.
  2. Farklı tabakta ılık suda mayayı açıyoruz,mayalı suyu yavaşça ekleyip hamuru yoğuruyoruz .
  3. Mantı hamurundan biraz yumuşak olmalı ,oldukça sert yada fazlaca cıvık olmayacak.
  4. Hamur üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz ,1 saatte mayalandı kabardı hamurum.
  5. Ben iç olarak küp doğranmış soğan, domates ,biber, az yağ ekleyip tavada pişirdim.
  6. Suyunu salıp çekene kadar soğuyunca kullandım.
  7. Yumurtalı olan gözlemede ise yumurtayı bi kapta çırptım az tuz attım.
  8. 3 gözleme çıktı birini sade ,yumurtalı ,ötekini peynirli yumurtalı yaptım .
  9. Yarım formunda yapıp tavada pişirdim.
  10. Yağlı bazlama için hamuru servis tabağı kadar açıp yağladım rulo sarıp gül böreği üzere sarıp bi köşede dinlendirdim .
  11. daha sonra oklavayla az açıp teflon tavada alt üst pişirdim.
1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst