bencede
Active member
15 Dakikada Mayasız Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4- 4.5 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, tuz ve kabartma tozu hariç tüm gereçler bir kasede birleştirilip harmanlanır.
- İçine elenerek un ve kabartma tozu eklenir üstüne tuz koyulur ve hamur yoğrulur. Çok ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilmesi gerekiyor.
- Hamur yoğurulduktan daha sonra merdane sayesinde orta kalınlıkta açılır.
- Çay bardağı sayesinde açılan hamur kesilir ve yuvarlaklar elde edilir.
- Kalan hamur toplanır, tekrar açılır ve birebir biçimde kesilir. Tüm hamurlar bitene kadar süreç uygulanır.
- Tavaya sıvı yağ dökülerek kızdırılır. Çok kızmış olan tavaya hamur atılır, hamur fazlaca çabuk kızardığından epey bekletilmekten alınır.