bencede
Active member
15 Dakikada Sofrada Lalanga Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt – 300 ml
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 kol maydanoz
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Kızartmak için bol sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, süt, tuz ve ince kıydığımız maydanozu alarak karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Unu denetimli ekleyin. Benim kullandığım materyallerle 2,5 su bardağı tam ülkü oldu. Kıvamının nasıl olması gerektiğine görüntüden bakabilirsiniz.
- Karışım homojen hale gelince kızartma sürecine geçebiliriz.
- Geniş bir tavaya bol sıvı yağı alalım ve kızdıralım.
- Karışımdan kaşık sayesinde tavaya alalım.
- Tavadaki hamurların üzerine orta ara kaşıkla tavadaki kızgın yağdan atalım ki güzelce kabarsınlar.
- Ocağımız kızartma mühleti boyunca yüksek ateşte olsun ki hamurlar içine yağ çekmesin. Puf puf yumuşacık lalangalarımız epey kısa müddette hazır oluyor. Bir kere denemelisiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun???? bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim????