bencede
Active member
4 Kış Sebzesinden Değişik Mücver Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 küçük uzunluk kereviz
- 2 havuç
- 1 tane pırasa
- 1 çeyrek karnı bahar
- 1 buçuk su bardağı {200 mi} un
- 2 yumurta
- 1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri.
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel havuç ve kerevizi rendeliyoruz.
- Karnıbahar ve pırasayıda incecik doğuyoruz.
- Sebzelerimizi karıştırıp bir kaba alıp tuzlayıp. 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Suyunu salan sebzelerimizi yeterlice sıkıyoruz.
- Sıktığınız sebzelere kalan materyallerimizi ekliyoruz.
- Yumurta, un, peynir, pul biber (tuz ekmiyelim daha evvel tuz koyduğumuz için kâfi geliyor).
- Güzelce kızan yağa kaşıkla koyup alt üst kızarınca yağdan çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.
- Süslemek istersek üst kısımlarına yoğurt sürüp istediğimiz baharatları takım servis yaparız.
- Ben bir kısmını baharatları bir kısmını mantarlarla servis yaptım. her insanın isteğine bağlı.
- Konutta kışın bulunan sebzelerle fazlaca lezzetli bir mücver oldu zerzevatları azaltıp çoğaltabilirsiniz. Afiyet sıhhat olsun ????