5 Dakikada Mayasız Pişi Böreği

bencede

Active member
5 Dakikada Mayasız Pişi Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt (eli yakmayacak)
  • 2 su bardağı+ 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ
İçi İçin;

  • 1 çay bardağı kadar ufalanmış peynir
  • 1 tutam incecik doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
5 Dakikada Mayasız Pişi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına sütü ve tuzu alıp güzelce tuz eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. üzerine evvela 1 bardak unu ve 1 paket kabartma tozunu ek edelim ve karıştıralım .
  3. akabinde geriye kalan onu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim ,hamur fazlaca yumuşak olmalı sert bir hamur yoğurursanız pişilerinizde sert olur ve kabarmaz.
  4. hamuru şu biçimde bir birkaç dakika yoğurduktan daha sonra tezgah üzerine alalım biraz un serperek merdane sayesinde ne hayli kalın ne de fazlaca ince olacak formda açalım.
  5. hamuru küçük küçük karelere keselim ortasına iç harçtan birer tatlı kaşığı ekleyip peynir içeride kalacak biçimde hamuru kapatalım ve çatal sayesinde kenarlarına bastırarak düzgünce yapışmasını sağlayıp hal verelim.
  6. tüm hamuru bu türlü hazırladıktan daha sonra çokça sıvı yağ eklenmiş tavayı ocağa alalım ve yağı kızdıralım.
  7. tavaya yeteri kadar hamur ekledikten daha sonra orta ateşte altları kızarıncaya kadar bekleyelim altları kızardıktan daha sonra öteki yüzüne çevirelim ve her iki yüzünü güzelce kızartalım deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın. Tarife bakılırsa hazırladığımızda 14 adet pişi. Allah’a emanet olun.
5 Dakikada Mayasız Pişi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst