Acil servis doktoru Federle korona sürecini eleştirdi

Yenilmez

Active member

Federal hükümetin Corona ile mücadeleye yönelik yaklaşımı şimdilik başarısız oldu. Şimdi Baden-Württemberg'den tanınmış bir doktor bu konuda konuşuyor.

Bir Federal Meclis komitesi aslında salgın sırasında siyasetle ilgilenmeli. Ancak trafik ışığı koalisyonu prosedür üzerinde henüz anlaşma sağlayamadı. Tübingen acil doktoru Lisa Federle bunun ciddi bir hata olduğunu düşünüyor. Federle, SWR video podcast'i “On the Matter Intensive”de “Korona ile başa çıkma şeklimizin bir felaket olduğunu düşünüyorum” dedi.

Acil bir durumda harekete geçilmesi ve korona aşısının hızla hayata geçirilmesi gerektiğini anladı. “Fakat artık tüm yan etkileri, tüm olayları, tüm sonuçları, aşı hasarlarını vb. toplayıp bunları değerlendirmek ve dürüstçe insanlara aktarmak için zamanımız olabilirdi. Ve ben bunu yapmıyorum. irade var.” Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), onları Corona'dan çok esrarın yasallaşmasına önem vermekle suçluyor.

Federle ve ekibi, korona salgını sırasında “Tübingen Modeli”ni ülke çapında duyurdu. Korona testi negatif çıktığı için salgının başlarında açık havada yemek yeme veya kültürel gösterilere izin veriliyordu. Bu bağlamda Federle, Boris Palmer'ın belediye başkanı olarak işbirliğine defalarca övgüde bulundu. Federle ve gönüllülerden oluşan ekibi, Kasım 2020'de Tübingen'de ücretsiz testlere başladı.

Federle, ilk etapta korona aşısının olası ciddi sonuçlarına ilişkin net veriler sağlanması yönünde çağrıda bulundu. Ciddi yan etkilerin Kovid-19 aşılarıyla biraz daha sık ortaya çıktığı izlenimini verebileceğini söyledi.

Corona salgınının ortaya çıktığı ve Almanya'da yayılmasının ilk dalgalarının yaşandığı dönemde Jens Spahn (CDU) liderliğindeki Corona politikasından esasen Sağlık Bakanlığı sorumluydu. 2021 federal seçimlerinin ardından görevi Karl Lauterbach (SPD) devraldı. Genel çizgiyi Angela Merkel (CDU) ve ardından Olaf Scholz (SPD) başkanlığındaki Başbakanlık belirledi.