Adman Film Yapımcısı Pritish Nandy 73 Yaşında Mumbai'de Öldü

SuGiBi

New member
Tanınmış film yapımcısı Pritish Nandy, 73 yaşında Güney Mumbai'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu çarşamba günü hayatını kaybetti.

Pritish Nandy, J gibi birçok başarılı filmin yapımcısıydı.hankaar Beats, Chameli, Hazaaron Khwaishein Aisi, Ek Khiladi Ek Haseena, Ankahee, Pyaar Ke Yan Etkileri, Sonsuza Kadar Yay Kışlasıdiğerlerinin arasında.

Çarşamba günü arkadaşı, tecrübeli oyuncu Anupam Kher, bu yıkıcı haberi uzun, yürekten bir gönderiyle birlikte Instagram hesabında paylaştı.

Aktör şöyle yazdı: “En yakın arkadaşlarımdan biri olan #PritishNandy'nin ölümünü öğrendiğimde çok üzüldüm ve şok oldum!”

Kendisine 'cesur' denildi Uunchai aktör ayrıca Bay Nandy'nin şehirdeki ilk günlerinde onun yanında nasıl olduğunu da hatırlıyor.

“Muhteşem şair, yazar, film yapımcısı ve cesur ve eşsiz bir editör/gazeteci! Mumbai'deki ilk günlerimde benim destek sistemim ve büyük bir güç kaynağımdı. Pek çok ortak noktayı paylaştık. Aynı zamanda en korkusuz olanlardan biriydi. karşılaştığım insanlar her zaman hayattan daha büyüktü.”

“Ondan çok şey öğrendim. Geç saatlerde pek tanışmadık. Ama bir zamanlar ayrılmazdık! Beni Filmfare'in ve daha da önemlisi #TheIllustatedWeelky'nin kapağına çıkararak şaşırtmasını asla unutmayacağım. ,” paylaşımına devam edildi.

Onu bir arkadaşımın arkadaşı olarak adlandıran gönderi şu şekilde sona erdi: “O, yaaron ka yaar! Seni ve birlikte geçirdiğimiz zamanları özleyeceğim dostum. İyi dinlenin. #KalbiKırık.”

Buradaki yazıya göz atın:

Gazeteci Sheela Bhatt, Pritish Nandy'nin “oyunun kurallarını değiştiren biri olduğunu. 80'lerin başındaki ağırbaşlı dergi gazeteciliğine muazzam bir enerji kattığını” söyledi.

@PritishNandyşair, editör, film yapımcısı ve daha fazlası artık yok.
Bugün Mumbai'de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
O bir oyun değiştiriciydi.
80'li yılların başındaki ağırbaşlı dergi gazeteciliğine muazzam bir enerji kattı. Illustrated Weekly of India'nın editörlüğünü yaptığında hayrete düşmüştük.
Cesur… pic.twitter.com/AgJsFgNuvz

— Sheela Bhatt शीला भट्ट (@sheela2010) 8 Ocak 2025

Usta gazeteci Dibang, Bay Nandy'yi anma konuşmasında, “Illusstrated Weekly'yi yenileyerek onu zamanının en etkili dergilerinden biri haline getirdi. Bazen beni en güçlü politikacılardan bazılarıyla tanışmaya götürürdü.”

#PritishNandyilk editörüm vefat etti
Illustrated Weekly'yi yenileyerek onu zamanının en etkili dergilerinden biri haline getirdi. Bazen beni en güçlü politikacılardan bazılarıyla tanıştırırdı. En çok göze çarpan şey onun saygısızlığı ve cüretkarlığıydı.
HUZUR İÇİNDE YATSIN pic.twitter.com/7iwkVKalgq

— Dibang (@dibang) 8 Ocak 2025
15 Ocak 1951'de Bhagalpur, Bihar'da doğan Pritish Nandy aynı zamanda bir gazeteci ve ünlü bir medya kişiliğiydi. 1990'larda Doordarshan'da adlı bir talk show'a ev sahipliği yaptı. Pritish Nandy Gösterisi.

Ayrıca 1998'den 2004'e kadar Shiv Sena partisini temsilen Rajya Sabha'nın üyesi olarak görev yaptı.