AK Parti’den faiz indirimi daha sonrası dolardaki rekora birinci yorum: Probleme anlık artışlar üzerinden bakmamak lazım

Yenilmez

Active member
Ak Parti Küme Başkanvekili Özkan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü ötürüsıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.

“EN YANLIŞSIZ KARARLARI ALMAK ZORUNDA”

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özkan, Merkez Bankası‘nın iki puanlık faiz indirimine ait, “Merkez Bankamız sonucunı alırken finansal istikrar ve fiyat istikrarını sağlamak ve bu çerçevede Türk iktisadının beklentilerine yanıt vermek üzere adımlar atıyor, kararlar alıyor. bu biçimdesi bir karara baktığımızda Merkez Bankamız üretim, istihdam, ihracat ve fiyat ve finansal istikrarı sağlayacak en yanlışsız kararları ülkemiz ve milletimiz için almak zorunda. Bugün alışılmış Merkez Bankası idaresi bu sonucu alırken Türkiye’nin menfaatine olan ve bir daha kendi kuruluş kanununda kendisine verilen bakılırsavleri yerine getirmek ve Türkiye’nin ekonomik gücünü, kudretini artıracak bir anlayışla kararlarını almıştır. İnşallah bu kararların ekonomimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“UZUN VADELİ BAKMAK LAZIM”

Özkan, kelamlarına şöyle devam etti:

“Diğer taraftan da bu kararların anlık döviz kuru üstündeki tesirlerini dikkate alarak değil, uzun vadeli Türkiye iktisadına neler getiriyor? Üretimde, istihdamda, ihracatta, bilhassa gelişen global salgınla ortaya çıkan sosyoekonomik sıkıntıların ortadan kalkmasında nasıl bir etken ortaya koyacak? Buna uzun vadeli bakmak lazım. çabucak hemen kararların açıklanmasının üzerinden bir saat bile geçmedi. Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış yahut değişkenlik üzerinden soruna yaklaşmanın ekonomimiz açısından hakikat bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. sonucun bir hayli bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Bu manada inşallah Türk iktisadının kalıcı istikrarı fazlaca daha kuvvetli biçimde yatırım, üretim, istihdam, ihracat çerçevesinde emin ve kararlı adımlarla tabiri caizse adeta bir tren yolunda trenin nasıl kararlı biçimde gidişi var ise o biçimde geleceğe hazırlanmasının en değerli kararlarından biri olarak görüyoruz.”