bencede
Active member
Annemin Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ ( yarım cay bardağı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar temizlenip yaklaşık 10 dakika haşlanır.
- Diriliğini hayli kaybetmesin. Haşlanan karnabaharlar süzülüp soğutmaya bırakılır.
- Akabinde yumurtalar çırpılır ve geri kalan materyaller bi omlet karışımı üzere hazırlanır.
- Haşlanmış karnabaharlar eklenip karıştırılır.
- Bir yapışmayan tavaya sıvı yağı ısıtılır ve harcımızı tavaya aktaralım.
- Her bir tarafı yaklaşık 3 dakika pişirilir.
- Bir kapak yahut tabak sayesinde kızartmayı çevirebilirsiniz.
Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.