“Asgari fiyattan vergi alınmasın” diyen Cübbeli Ahmet’in işverenlere bir bildirisi var: Fazla vereni dövüyorlar mı?

Yenilmez

Active member
Taban fiyat artırımında geri sayım başlarken, sayılarda ortaya atılmaya başlandı. Siyasi partiler, sendikalar tekliflerini tek tek açıklarken, hükümet kanadından yapılan açıklamalarda son yılların en yüksek artırımı olacağı açıklandı.

DİSK 5.200 TL İSTEDİ

Dün DİSK talebini deklare etti. Net minimum fiyatın 5.200 TL olmasını öneren DİSK, başka tüm çalışanlara 1.000 TL uygunlaştırma ve en düşük emekli maaşının minimum fiyat düzebir daha çekilmesini istedi.

SİYASİ PARTİLERİN ÖNERİSİ

HDP’nin taban fiyat önerisi 5 bin TL olurken, GÜZEL Parti’nin önerisi ise 4 bin TL oldu. Cumhur İttifakı’nın ortağı Büyük Birlik Partisi ise en az 4 bin TL olması gerektiğini duyurdu.

TARTIŞMALARA CÜBBELİ AHMET DE KATILDI

Taban fiyat artırımı tartışmalarına son olarak Cübbeli Ahmet de katıldı. Taban fiyat konusunda haksızlık ve büyük bir zulüm olduğunu söz eden Cübbeli Ahmet, minimum fiyattan vergi alınmaması gerektiğini lisana getirdi.

Cübbeli Ahmet minimum fiyat konusunda şunları söylemiş oldu:

“Asgari fiyat.. Alışılmış burada büyük haksızlık var büyük zulüm var, bir de vergi alınıyor adam yemeye ekmek bulamıyor yanına zeytin koyamıyor yanında bir de vergi olmaz. Bu haksızlık olur. Benim bu konularda epey bilgim yok ekonomist değilim lakin bana da bir karşılık ver dediler, ben artık minimum fiyat şu olsun diye sendika lafıyla konuşacak değilim ancak insanları doyuracak sayıda olması lazım.

“FAZLA VERENİ DÖVÜYORLAR MI?”

Artık bu millet Müslümansa işine geldiğine Müslüman ya, hele ki iş adamları zenginler çoklukla gavurum diyen çıkmaz, madem o denli seni Allah Rasulü bağlar ayet hadis bağlar, sen hükumet devlet bunu 2 bin 200 yaptı sen bunu vermek zorunda değilsin ki, fazla vereni dövüyorlar mı?ötürüsıyla sen yarın ahirette ne karşılık vereceğini düşün.

Açlık hududu minimum fiyat 2 bin 285 lira açlık sonu ne? 2 bin 988 lira olmuş. Ortada 703 lira fark var. Yani taban fiyat alan insan doyması için 2 bin 988 lira alsa fakat karnı doyacak başkalarını konuşmuyoruz, bu adam nerde yatacak elektrik su.. 703 lira eksik alıyor karın tokluğundan aşağı, pekala yoksulluğu konuşmuyoruz2021 Ekim ayındaki hesapla yoksulluk sonu olmuş 10 bin 335 lira.

“ANNENİN BABANIN RUHUNA SAY”

Ne yapacak artık bu adam? Adama diyorsun ki kanaat et, nasıl edecek? Sen olağan konuta kanaat etmiyorsun villa istiyorsun, otomobile kanaat etmiyorsun 3-5 milyonluk otomobile biniyorsun, kardeşim yoksula de ne diyorsun ‘neyinize yetmiyor taban fiyat kanaat edin kardeşim İslam’da kanaat var’ sana yok mu? Yemeğini yersin içeceğini içersin bir de başını sokacak yer bulursun daha sonrasında kanaat edersin ben de derim ki Allah’ın taksimatı kardeşim adam jet almış ne yapalım ben de eşek alamıyorum derim. Ancak karnı aç olan başını sokacak yer bulamayan adam nasıl kanaat edecek? Bu zenginler var ya bunların bir birçok, gidiyor çeşme yaptırıyor hayrat yaptırıyor ya kardeşim kaç kişi çalışıyor yanında 50 kişi 100 kişi ver ona 5 bin lira ver ona 10 bin lira aylık, annenin babanın ruhuna hayrına say.

“EVLADIN ÜZERE BAKACAKSIN”

Makûs huylular cennete giremez buradaki berbat huylulardan amaç emekçilerine berbat davrananlar, çocuklarınıza nasıl ikram ediyorsunuz yanınızda çalışana o denli ikram edin. Çocuğuna aylık ne kadar masraf hakkı veriyorsun? Limitsiz. Bir saat alıyorlar 30 bin dolar, personele kaç lira veriyorsun? Minimum fiyat. Evladın üzere bakacaksın, kendi yediğinizden yedirin diyor. Senin meskende yenen etlerden butladan o yoksul yiyebiliyor mu? Ekseri fiyat versen yiyemez.

Senin yediklerinden yedir diyor giydiklerinden giydir diyor. Sen hangi kumaşı giyiyorsun hangi marka? Bir hesap yap bakalım 10 bin 20 bin liraya adamlar bir giyiyor çocukları ona keza cipleri ona keza yatları katları ona keza 3 bin lira olsun mu olmasın mı onun hesabını yapıyorlar. Yapmayın ya ahiret var öleceğiz, bütün dünya sizin olsa sizi yaşatamazlar nefesiniz bitecek. Millet aç ya açık.Allah’tan korkun diyor güçleri yetmeyecek işler vermeyin diyor onlar da sizin üzere insan, Rasulullah SAV’ın ölmedilk evvel konuştuğu son birkaç sözü var, biri namazı terk etmeyin ikincisi yanınızda çalıştırdıklarınızın hakkına riayet edin”

Haberler.com – İktisat Haberleri