Azerbaycan Devlet Lideri Aliyev nevruz ateşini yaktı Azerbaycan Devlet Lideri İlham Aliyev, eşi Mehriban Aliyeva ile Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’ın Sugovuşan kasabasında nevruz ateşini yakarak ulusa seslendi. Azerbaycan halkını Nevruz Bayramı niçiniyle tebrik eden Aliyev, tarihi zaferin akabinde Nevruz Bayramı’nı ikinci sefer Karabağ’da kutladıklarını belirtti. Nevruz ateşinin Karabağ’da yakılmasının bir gelenek haline geldiği için keyifli olduğunu tabir eden Aliyev, “Nevruz’u burada, anavatanımız Karabağ’da kutluyoruz. Azerbaycan halkı yüzsenelerdır Karabağ’da yaşadı. Ermeniler halkımıza karşı bir akın siyaseti izledi ve yaklaşık 30 yıl boyunca ana vatanımız Karabağ ve Doğu Zengazur’un bir kısmı Ermenilerin elindeydi. Bunun bitmesi gerekiyordu ve bitti. hiç bir müzakerenin, hiç bir siyasi adımın bizi gayemize yaklaştırmadığını gördük. Gördük ve biliyorduk lakin haklarımızı korumak ve tarihi adaleti bir daha sağlamak için daha kuvvetli ve daha kararlı olmalıydık. Azerbaycan devleti, Azerbaycan ordusu, tüm Silahlı Kuvvetlerimiz 2020 yılında bu tarihi misyonu yerine getirmiştir. Savaştık, kan döktük, şehit verdik, yurdumuzu Ermeni işgalinden kurtardık ve Karabağ’a döndük. Biz buraya yerleştik, buraya döndük, memleketimize döndük. Tüm Karabağ ve Doğu Zengazur’a geniş çaplı imar projeleri yapılıyor, kentler ve köyler bir daha inşa ediliyor. Olağan ki asıl bakılırsavimiz göç etmeye zorlanmış bireyleri bir an evvel anavatanlarına döndürmektir” dedi.
“TARİHİ TOPRAKLARIMIZDA EBEDİYEN YAŞAYACAĞIZ”
Karabağ’ın imarı için Azerbaycan’ın yeteri kadar kuvvetli olduğunu belirten Aliyev, “Savaşın üzerinden 1 yıldan biraz fazla vakit geçmesine karşın şimdiden inşa ediyoruz. Tüm planlara, amaçlanan tüm amaçlara ulaşacağımıza ve başaracağımıza eminim. Bugünün kuvvetli Azerbaycan’ı bütün bunları yapabilir. Siyasi irade var, ekonomik güç var, halkımızın seferberliği var, ulusal dayanışma dorukta ve olağan olarak ulu tarihi zaferimiz her birimiz için gurur kaynağı. Muzaffer bir devletin vatandaşları olduğumuz için haklı olarak gurur duyuyoruz, ordumuzla gurur duyuyoruz, halkımızla gurur duyuyoruz. Bizi keyifli eden gençlerimizle gurur duyuyoruz ve sonsuza kadar gurur duyacağız. Karabağ’a ve Doğu Zengazur’a ebediyen döndük ve burada tarihi topraklarımızda ebediyen yaşayacağız” diye konuştu.
“AZERBAYCANLILAR BURADA HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAKLAR”
Karabağ’ın doğal hoşluklara sahip olduğunu tabir eden Aliyev, “Bugün bu hoş yerlere baktıkça topraklarımızın ne kadar hoş, dağlarımızın ne kadar gösterişli olduğunu bir kere daha görüyorum. Bütün bu tarihi hoşluklara güzellikler katacağız. Azerbaycanlılar burada rahat, huzur, sükunet ve güvenlik ortasında yaşayacaklar. Barış ve güvenliğin garantörü Azerbaycan devleti ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’dir. Kurtarılmış Karabağ’dan Nevruz Bayramı münasebetiyle sevgili halkıma tebriklerimi iletmekten memnunluk duyuyorum. Bu özel günde tüm Azerbaycan halkının şahane tatilini bir defa daha tebrik etmek istiyorum. Azerbaycan’ın her vakit süratle gelişmesi, yükselmesi ve önündeki tüm vazifeleri yerine getirmesi için elimden gelenin en düzgününü yapmaya devam edeceğimi tekrar söylemek istiyorum. Karabağ Azerbaycan’dır” dedi.
Azerbaycan’da Nevruz Bayramı niçiniyle 27 Mart’a kadar resmi tatil ilan edildi.
“TARİHİ TOPRAKLARIMIZDA EBEDİYEN YAŞAYACAĞIZ”
Karabağ’ın imarı için Azerbaycan’ın yeteri kadar kuvvetli olduğunu belirten Aliyev, “Savaşın üzerinden 1 yıldan biraz fazla vakit geçmesine karşın şimdiden inşa ediyoruz. Tüm planlara, amaçlanan tüm amaçlara ulaşacağımıza ve başaracağımıza eminim. Bugünün kuvvetli Azerbaycan’ı bütün bunları yapabilir. Siyasi irade var, ekonomik güç var, halkımızın seferberliği var, ulusal dayanışma dorukta ve olağan olarak ulu tarihi zaferimiz her birimiz için gurur kaynağı. Muzaffer bir devletin vatandaşları olduğumuz için haklı olarak gurur duyuyoruz, ordumuzla gurur duyuyoruz, halkımızla gurur duyuyoruz. Bizi keyifli eden gençlerimizle gurur duyuyoruz ve sonsuza kadar gurur duyacağız. Karabağ’a ve Doğu Zengazur’a ebediyen döndük ve burada tarihi topraklarımızda ebediyen yaşayacağız” diye konuştu.
“AZERBAYCANLILAR BURADA HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAKLAR”
Karabağ’ın doğal hoşluklara sahip olduğunu tabir eden Aliyev, “Bugün bu hoş yerlere baktıkça topraklarımızın ne kadar hoş, dağlarımızın ne kadar gösterişli olduğunu bir kere daha görüyorum. Bütün bu tarihi hoşluklara güzellikler katacağız. Azerbaycanlılar burada rahat, huzur, sükunet ve güvenlik ortasında yaşayacaklar. Barış ve güvenliğin garantörü Azerbaycan devleti ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’dir. Kurtarılmış Karabağ’dan Nevruz Bayramı münasebetiyle sevgili halkıma tebriklerimi iletmekten memnunluk duyuyorum. Bu özel günde tüm Azerbaycan halkının şahane tatilini bir defa daha tebrik etmek istiyorum. Azerbaycan’ın her vakit süratle gelişmesi, yükselmesi ve önündeki tüm vazifeleri yerine getirmesi için elimden gelenin en düzgününü yapmaya devam edeceğimi tekrar söylemek istiyorum. Karabağ Azerbaycan’dır” dedi.
Azerbaycan’da Nevruz Bayramı niçiniyle 27 Mart’a kadar resmi tatil ilan edildi.