Babaanne Kuymağı

bencede

Active member
Babaanne Kuymağı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
  • 3 su bardağı su (125 ml)
  • Tuz
  • Biraz mozarella peyniri
  • İsteğe nazaran haşlanmış patates
Babaanne Kuymağı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tereyağını ve mısır ununu tavaya alalım, orta ateşte ısıtalım ve unu kararmadan kavuralım.
  2. Soğuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Mozarella peynirini doğrayıp ortasında eritelim.Tamamen kaynadıktan daha sonra kuymağımız hazırdır.İsteyen üzerine haşlanmış patates ekleyip yiyebilir. Ben kaşıklayarak yiyorum, üstelik yanına ekmeğe hiç muhtaçlık yoktur! :).
    Afiyet olsun! :).
 
Üst