bencede
Active member
Babaanne Kuymağı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
- 3 su bardağı su (125 ml)
- Tuz
- Biraz mozarella peyniri
- İsteğe nazaran haşlanmış patates
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını ve mısır ununu tavaya alalım, orta ateşte ısıtalım ve unu kararmadan kavuralım.
- Soğuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- Mozarella peynirini doğrayıp ortasında eritelim.Tamamen kaynadıktan daha sonra kuymağımız hazırdır.İsteyen üzerine haşlanmış patates ekleyip yiyebilir. Ben kaşıklayarak yiyorum, üstelik yanına ekmeğe hiç muhtaçlık yoktur!
.
Afiyet olsun!.