Aslıhan
Active member
Diyetisyenlerin önerdiği epeyce sağlıklı yiyecekler içinde yer alan badem yenilebilen bir ağaç çeşididir. Badem faydaları saymakla bitmeyen ve besin açısından fazlaca sağlıklı bir besindir. Pekala badem nasıl toplanır, Badem hangi mevsiminde yenir? Badem ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.
Badem, Rosaceae familyasının Prunoideae alt familyasına ilişkin bir meyve tipi olarak bilinir. Kabuklu meyveler içinde yer alan badem deri üzere kaplı olarak bilinmektedir. Bademin ortasındaki çekirdek meyve olarak tüketilen kısımdır. Ilıman bölgelerde yetişen badem ülkemizde çerez olarak tüketilmektedir. hem de tatlılarda kullanılan badem taze ve kavrulmuş olarak iki biçimde tüketilebilmektedir. İçerdiği vitamin ve madensel tuz yardımıyla yetiştiriciliği son vakit içinderda artan yiyecekler içinde yer alıyor. Hasat vakti gelince toplama sürecinin süratlice yapılması gerekir. İşte badem toplama süreci ile ilgili merak edilenler…
BADEM NASIL TOPLANIR?
Sıcak iklimleri seven badem Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Fas, Portekiz, İspanya, Suriye, Türkiye ve ABD başta olmak üzere birfazlaca ülkede yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise en epey Ege Bölgesinde yetiştirilen bitki çeşitlerinden biridir. Badem toplama süreci bitkinin cinsine ve iklime bakılırsa değişiklik göstermektedir.
– Badem yeşil kabuğu çatladığı andan itibaren meyveleri olgunlaşmaya başlar. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ağustos ayında toplanırken Akdeniz ve Ege bölgesinde temmuz ayı itibariyle toplanmaya başlar.
– Badem toplama genelde el ile toplanmaktadır. var ise sırık yardımı alarak da badem kolları çırpılarak olgunlaşan bademler yere düşürerek toplanması sağlanır. Zeytin hasadında kullanılan brandalar üzere ağaçların altına serilir. Ve sıyrıkla bütün bademler düşürülür.
– Bu süreçten daha sonra badem meyvesini yapraklardan ayırma süreci yapılır.
BADEM HANGİ MEVSİMDE YENİR?
Bademlerin yeme vakti 15 hazirandan itibaren başlar 15 temmuza kadar devam eder. kimi vakit de ağustos ayına kadar olgunlaşması beklenir.
Badem, Rosaceae familyasının Prunoideae alt familyasına ilişkin bir meyve tipi olarak bilinir. Kabuklu meyveler içinde yer alan badem deri üzere kaplı olarak bilinmektedir. Bademin ortasındaki çekirdek meyve olarak tüketilen kısımdır. Ilıman bölgelerde yetişen badem ülkemizde çerez olarak tüketilmektedir. hem de tatlılarda kullanılan badem taze ve kavrulmuş olarak iki biçimde tüketilebilmektedir. İçerdiği vitamin ve madensel tuz yardımıyla yetiştiriciliği son vakit içinderda artan yiyecekler içinde yer alıyor. Hasat vakti gelince toplama sürecinin süratlice yapılması gerekir. İşte badem toplama süreci ile ilgili merak edilenler…
BADEM NASIL TOPLANIR?
Sıcak iklimleri seven badem Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Fas, Portekiz, İspanya, Suriye, Türkiye ve ABD başta olmak üzere birfazlaca ülkede yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise en epey Ege Bölgesinde yetiştirilen bitki çeşitlerinden biridir. Badem toplama süreci bitkinin cinsine ve iklime bakılırsa değişiklik göstermektedir.
– Badem yeşil kabuğu çatladığı andan itibaren meyveleri olgunlaşmaya başlar. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ağustos ayında toplanırken Akdeniz ve Ege bölgesinde temmuz ayı itibariyle toplanmaya başlar.
– Badem toplama genelde el ile toplanmaktadır. var ise sırık yardımı alarak da badem kolları çırpılarak olgunlaşan bademler yere düşürerek toplanması sağlanır. Zeytin hasadında kullanılan brandalar üzere ağaçların altına serilir. Ve sıyrıkla bütün bademler düşürülür.
– Bu süreçten daha sonra badem meyvesini yapraklardan ayırma süreci yapılır.
BADEM HANGİ MEVSİMDE YENİR?
Bademlerin yeme vakti 15 hazirandan itibaren başlar 15 temmuza kadar devam eder. kimi vakit de ağustos ayına kadar olgunlaşması beklenir.