Baden-Württemberg, Corona önlemlerine çok fazla para harcadı

Yenilmez

Active member

Baden-Württemberg, Corona krizini planlanandan daha ucuz atlattı. 14,6 yerine “sadece” 9,3 milyar euro ödendi. Bir bakışta maliyetler.

Baden-Württemberg, korona krizinin üstesinden gelmek için şimdiye kadar 9,3 milyar avro harcadı. Bu, yeşil-siyah eyalet hükümeti tarafından planlanandan çok daha az.

Maliye Bakanlığı’nın Pazartesi günü Stuttgart’ta açıkladığı gibi, 6,4 milyar avroluk aslan payı hibe, destek ve yardım programlarına gitti. Belediyeler de bundan yararlandı. Südwestrundfunk (SWR) daha önce bildirmişti.

Stuttgart eyalet parlamentosu, devletin salgınla mücadele etmesi için 14,6 milyar avroluk sözde kredi yetkilerini onayladı. Maliye Bakanı Danyal Bayaz’ın (Yeşiller) sözcüsü, yayıncı kuruluşa korona pandemisinin henüz bitmediğini söyledi. “Üniversite hastanelerinin korona açıklarını kapatması için daha yeni ek kaynak sağladık.”

Rapor tek tek öğeleri ayırır

Genel olarak, SWR raporuna göre, ülke aşağıdaki meblağları ödedi:

• Hibeler ve yardım programları için 6,4 milyar avro
  • Kamu ve özel şirketlere yardım için 2,5 milyar avro
  • Pandemi için yönetimin ek harcamaları için 1,6 milyar euro
  • Korona testleri ve koruyucu ekipman için 715 milyon euro
  • Aşı merkezlerine 571 milyon euro
  • Kazanç kaybı gibi tazminat ödemeleri için 333 milyon euro
  • Kulüpler ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 257 milyon avro
Bayaz, SWR’ye kendi bakış açısından ülkenin krizi nispeten iyi atlattığını söyledi. Yeşil siyasetçi, “Bunun bir bedeli vardı ama sağlığımız, risk gruplarının korunması, belediyelerin desteği ve aynı zamanda ekonomik durgunluğun önlenmesiyle ilgiliydi” dedi.