Aslıhan
Active member
Kış aylarının vazgeçilmez lezzet balkabağı tezgahlarda yerini almaya başladı. Hem lezzetli birebir vakitte yararlı olan balkabağını kalın ve büyük olduğu için dikkat etmeniz gereken birtakım püf noktaları bulunuyor. Pekala bol lifli olan sebzeler içinde yer alan balkabağı nasıl seçili, nasıl soyulur? Balkabağı soymanın püf noktaları…
Balkabağı kabakgiller familyasından olan bir sebzedir. faydaları saymakla bitmeyen balkabağı Çok düzgün bir beta-karoten, magnezyum, C, K, E vitamini, fosfor ve demir deposudur. Yemekten çorbalara ve tatlıya kadar biroldukça farklı biçimde tüketebileceğiniz balkabağı bilhassa soğuk havalarda bedenin gücünü arttırır. Çok büyük boyutlara ulaşan balkabağı seçerken kelek çıkmaması için rengine ve büyüklüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. Balkabağını aldıktan daha sonra doğrama ve soyma kademesinde zorlanmadan dilimlemenizi kolaylaştıran birkaç püf noktasını sizlerle paylaşacağız. İşte balkabağı soymak ile ilgili tüm merak edilenler…
BALKABAĞI NASIL SEÇİLİR?
BALKABAĞI NASIL SOYULUR?
– Kasım ayından itibaren tüketilmeye başlanan balkabağını kesmedilk evvel çatal ile birtakım bölgelerine batırarak hava almasını sağlayın.
– sonrasındasında keskin bir bıçak sayesinde ortadan ikiye dikkatli bir biçimde kesin.
– Akabinde balkabağının ortasında bulunan çekirdekleri güzelce temizleyin. Bütün içini çatal sayesinde temizledikten daha sonra mikrodalga fırının içine atın. Yaklaşık 1 dakika kadar fırında ısınan balkabağı yumuşayacaktır.
balkabağı nasıl soyulur
BALKABAĞI NASIL DİLİMLENİR?
bu biçimdece ısınan ve yumuşayan balkabağını dilimlere ayırabilirsiniz. Dilimlere ayırdıktan daha sonra her dilimi epeyce kalın olamayacak biçimde soyabilirsiniz. İçeriğinde bulunan vitamini fazla almadan soymanız gerekiyor.
Son olarak hazırlamak istediğiniz tarife nazaran istediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz. Şayet kabak tatlısı yapacaksanız büyük dilimler biçiminde kesebilirsiniz. Çorba tanımında kullanmak isterseniz küp küp doğrayabilirsiniz.
balkabağı nasıl dilimlenir
Balkabağı kabakgiller familyasından olan bir sebzedir. faydaları saymakla bitmeyen balkabağı Çok düzgün bir beta-karoten, magnezyum, C, K, E vitamini, fosfor ve demir deposudur. Yemekten çorbalara ve tatlıya kadar biroldukça farklı biçimde tüketebileceğiniz balkabağı bilhassa soğuk havalarda bedenin gücünü arttırır. Çok büyük boyutlara ulaşan balkabağı seçerken kelek çıkmaması için rengine ve büyüklüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. Balkabağını aldıktan daha sonra doğrama ve soyma kademesinde zorlanmadan dilimlemenizi kolaylaştıran birkaç püf noktasını sizlerle paylaşacağız. İşte balkabağı soymak ile ilgili tüm merak edilenler…
BALKABAĞI NASIL SEÇİLİR?
- Yüksek lif içerdiği için kabızlığı önleyici tesiri de bulunan balkabağını seçerken orta büyüklükte bulunmasına dikkat edin.
- Ayrıyeten balkabağının dış görünümünün mat olanını seçin.
- Balkabağının çabucak altında sarılık olup olmadığını denetim edin. Şayet sarılık var ise bu toprağın altında gereğince olgunlaştığı manası taşımaktadır.
- Sert ve gergin kabuklu olan balkabağını tercih edin.
- Beneksiz ve çatlaksız olan olan kabakları seçmeye itina gösterin.
- Ayrıyeten şayet pazardan dilimlenmiş bir biçimde balkabağı alacaksınız kesinlikle lif lif ayrılmayan dilimleri alın. Balkabağı dilimlerine dokunduğunuzda da orta sertlikte olanları seçebilirsiniz. Turuncu renginde olanları seçmeniz balkabağının tadının daha hoş ve olgun olduğunu da göstermektedir.
BALKABAĞI NASIL SOYULUR?
– Kasım ayından itibaren tüketilmeye başlanan balkabağını kesmedilk evvel çatal ile birtakım bölgelerine batırarak hava almasını sağlayın.
– sonrasındasında keskin bir bıçak sayesinde ortadan ikiye dikkatli bir biçimde kesin.
– Akabinde balkabağının ortasında bulunan çekirdekleri güzelce temizleyin. Bütün içini çatal sayesinde temizledikten daha sonra mikrodalga fırının içine atın. Yaklaşık 1 dakika kadar fırında ısınan balkabağı yumuşayacaktır.
balkabağı nasıl soyulur
BALKABAĞI NASIL DİLİMLENİR?
bu biçimdece ısınan ve yumuşayan balkabağını dilimlere ayırabilirsiniz. Dilimlere ayırdıktan daha sonra her dilimi epeyce kalın olamayacak biçimde soyabilirsiniz. İçeriğinde bulunan vitamini fazla almadan soymanız gerekiyor.
Son olarak hazırlamak istediğiniz tarife nazaran istediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz. Şayet kabak tatlısı yapacaksanız büyük dilimler biçiminde kesebilirsiniz. Çorba tanımında kullanmak isterseniz küp küp doğrayabilirsiniz.
balkabağı nasıl dilimlenir