bencede
Active member
Balon Üzere Kızarmış Patates Cipsi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyun, dörde bölün ve haşlayın.
- Haşlanan patatesleri uygun kaba alınır ve çatal ile ezilir.
- Üzerine pirin unu, un tuz ve karabiber eklenir.
- yeniden çatal ile ezilir ve hamur haline getirilir.
- Hamuru üçe bölün ve uzunlamasına iki parmak genişliğinde biçimine getirilir.
- Bıçak sayesinde bir iki parmak genişliğinde kesilir. Çatalla hafifçeçe üzerine bastırılır.
- Akabinde kızmış yağ içerisine atılır.
- Altın sarısı rengi alana kadar kızartın.
- Kızaran patatesleri kağıt havlu serili bir tabak içine alınır.
- Yanına dilediğiniz sosla sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun ????