Barbun nasıl ayıklanır? Barbunya balığını ayıklamanın püf noktaları

Aslıhan

Active member
Yağ oranı, protein ölçüsü sonucunda olan barbunya balığı çabucak her insanın beslenme biçimi için uygundur. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da epey güçlü bir içeriğe sahiptir. Pekala, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte, barbunya ayıklamanın püf noktaları…

Barbunya balığının tadı çok lezzetlidir. Buğulama, kızartma ve ızgara üzere tüm tanımlarla muazzam bir tat ortaya çıkarır. Barbunya balığı, içeriğindeki besin kıymetleriyle de faydalı bir balıktır. A, B1, B2, B12 ve C vitaminleri açısından varlıklı bir içeriğe sahiptir. Ayda en az iki kez tüketilmesi gereken barbunlar, nasıl ayıklanmalıdır? Barbunya balığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Haberin detayları için sayfamızı takipte kalmaya devam ediniz…


BARBUN (BARBUNYA) BALIĞI NASIL AYIKLANIR?

Öncelikle pullarını ayıklama yapmanız gerekmektedir. Pullarını tıraşlama yoluyla temizleyiniz.

İçinin pak biçimde alınması siyah lekelerin temizlemesine itina şovunuz. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden sadece içini ayıklamanız kâfi olacaktır.


Baş kısmı kesilmeden pişeceği için kulak kısmının kesilmesi gerekmektedir. Aksi biçimde tadında lezzet kaybı olacaktır ve acımsı bir tat alabilirsiniz.

Pişirmedilk evvel lezzeti ve kıvamı için kesinlikle tuzlayıp 20 yahut 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.


Barbun balığının içerisinde havyar bulunuyorsa bir kaba ayırıp ayrıyeten havyarı pişirebilirsiniz. Havyarlı yumurta sabah kahvaltıda tercih edilen bir öteki lezzet olabilir.
 
Üst