“Bir Buçuk Yıl”

SuGiBi

New member
Spor draması Chandu şampiyonu Kartik Aaryan'ın kariyerinde dikkate değer bir dönüm noktasıydı. Film gişede pek iyi performans göstermese de Kartik'in oyuncu olarak sahip olduğu zenginliği gözler önüne serdi. Ama filmi çalmak için yönetmen Kabir Khan'a yalan söylediğini biliyor muydunuz? Yakın zamanda gerçekleşen bir medya etkinliği sırasında Kartik, yalnızca bir beceri hakkında yalan söylediğini itiraf etmekle kalmadı, aynı zamanda küçük bir yalanın kendisine ne kadara mal olduğunu da paylaştı. Etkinlikte Kartik'e film çekmek için yalan söyleyip söylemediği soruldu ve Kartik, “bir buçuk dakikalık yalan söylemenin” kendisine “bir buçuk yıla” mal olduğunu anlattı.

Aktör, gerçekte profesyonel bir yüzücü olmadığı halde, filmdeki rolü alabilmek için yüzme becerileri hakkında nasıl yalan söylediğini açıkladı. “Senaryoyu zaten okumuştum ve gerçekten çok sevmiştim. Bu yüzden Kabir efendim bana profesyonel yüzmenin ne olduğunu bilip bilmediğimi sorduğunda yalan söyledim ve bildiğimi söyledim. Gerçekte kendimi su üzerinde tutmak için ancak yeterince şey yapabilirdim” dedi.

Sonuç olarak Kartik, filmin ayrılmaz bir parçası olduğu için önümüzdeki bir buçuk yıl boyunca yüzmeyi öğrenmek için çok çalışmak zorunda kaldı. Kartik, “Bir buçuk dakikalık yalan söylemek bana bir buçuk yıla mal oldu” diye şaka yaptı.

Chandu şampiyonu Hindistan'ın ilk Paralimpik altın madalyalısı Murlikant Petkar'ın hayatına dayanıyordu. Film, hayatının farklı aşamalarını ve hayatında karşılaştığı çeşitli engelleri ve engelleri anlatıyordu. Şampiyon, yüzme, güreş ve hokey gibi çeşitli spor dallarında yıldız bir sporcuydu. 1972 Yaz Paralimpik Oyunları'nda yüzmede altın madalya kazanarak yüzmeyi Kartik'in beyazperdede Murlikant Petkar'ı canlandırmak için ihtiyaç duyduğu vazgeçilmez bir beceri haline getirdi.