bencede
Active member
Börek Tadında Patatesli Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane orta uzunluk yumurta
- Küçük bir kase beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış patates
- Yeteri kadar tuz
- İsteğe göre pul biber
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtayı uygun bir kapta çırpalım, akabinde ince doğranmış maydanoz ve beyaz peyniri ek edip karıştıralım.
- Bu ortada tavanın tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup ısıtalım.
- Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesi, tuzunu ve isteğe nazaran pul biberi ek ederek karıştıralım.
- Uygunca ısınan sıvı yağa harcı döküp ince olacak biçimde yayalım, artlı önlü güzelce pişirelim.
- Pişen omletimizi dilimleyip servis edelim.