Brezilya’nın sağcı eski cumhurbaşkanına baskın

Yenilmez

Active member

Brezilya’nın sağcı eski cumhurbaşkanı korona virüsünü hiçbir zaman ciddiye almadı. Şimdi ortaya çıkıyor: Aşı belgelerinin sahte olduğu söyleniyor.

Basında çıkan haberlere göre, polis sahte aşı kartları nedeniyle eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun evinde arama yaptı. TV Globo’nun bildirdiğine göre, yetkililer Bolsonaro ve eşi Michelle’in cep telefonlarına el koydu. Ayrıca Bolsonaro’nun eski yaveri Yarbay Mauro Cid Barbosa tutuklandı.

Federal polise göre soruşturmalar, Sağlık Bakanlığı sistemine yanlış veriler sağladığı söylenen bir suç örgütüne yönelikti.

Böylece, fiilen aşılanmamış kişilere aşı sertifikası vermek ve örneğin Brezilya ve ABD’deki seyahat kısıtlamalarını aşmak mümkün oldu. 16 arama ve 6 tutuklama kararı çıkarıldı.

Bolsonaro’nun çevresinde sahte aşı kartları olduğu söyleniyor

TV Globo’nun haberine göre, diğer şeylerin yanı sıra Bolsonaro, kızı Laura ve eski yaveri Cid’in aşı verilerinin de tahrif edildiği söyleniyor. Sağcı eski cumhurbaşkanı, pandemi döneminde korona virüsünün tehlikesini ve aşıların etkinliğini defalarca sorgulamıştı. Bolsonaro, halefi Luiz Inácio Lula da Silva’nın yılbaşında göreve gelmesinden kısa bir süre önce ABD’ye gitti ve anavatanına ancak Mart ayının sonunda döndü.

Aramanın ardından TV Globo’ya konuşan Bolsonaro, “Benden asla aşı kartı istenmedi, benim açımdan herhangi bir manipülasyon yok. Aşı olmadım, nokta, bunu asla inkar etmedim.” “Ne diyeyim? Aşı olmadım. Kişisel tercihimdi. Eşimin aşı kartı da fotoğraflandı, Amerika’da aşı oldu. Kızım Laura da aşı olmadı, aşısı var. Bununla ilgili sağlık raporu.”