Buça’daki katliamın görgü şahidi o anları anlattı: Sivilleri vurmaya başladılar

SuGiBi

New member
Buça’daki katliamın görgü şahidi o anları anlattı: Sivilleri vurmaya başladılar Rusya’nın Ukrayna’ya işgali devam ediyor. Savaşın 43. günü geride kalırken, Ukrayna’nın Buça kentinde Rus ordusunun gerçekleştirdiği sivil katliamları dünyanın gündeminde bomba üzere düşmüştü.

Buça’dan gelen imgelerin tüm dünyayı dehşete düşürmesinin akabinde bir görgü şahidi sivillerin öldürüldüğü o anları anlattı. Görgü şahidi Rus ordusunun üçüncü haftada sivil insanları vurmaya başladığı belirtti.

Ukraynalı vatandaş, Rus askerlerinin kentte denetimi sağlamasının akabinde gün geçtikçe şiddetin dozunu arttırdıklarını tabir ederek, “Ben evdeydim ve Rus askeri konvoyunu gördüm. ondan sonrasında biz saklandık onlar öbür bir yere gittiler. Geri döndüklerinde bizim askerlerimiz onları bombaladı. Sabahtan akşama kadar Rus tankları yandı.

SİVİL İNSANLARI VURMAYA BAŞLADILAR

Patlayan tankların modülleri 900 metre kadar uzağa fırladı. Dışarı çıktığımda tanklar yanıyordu ondan sonrasında meskenler yanmaya başladı. Ruslar geri kalan araçlarıyla cesetlerini topladılar. Birinci hafta ortalık biraz sakindi beşerler dışarı çıkabiliyordu. Bir daha sonraki hafta ve üçüncü haftada sivil insanları vurmaya başladılar” dedi.