Bulgaristan Başbakanı Petkov bir aylık maaşını Ukrayna için bağışladı

SuGiBi

New member
Bulgaristan Başbakanı Petkov bir aylık maaşını Ukrayna için bağışladı Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, ülkede “Ukrayna’ya silah yardımı yapılması”na yönelik tartışmalar sürerken bu ülkeye “silah alınması amacıyla” bir aylık maaşını bağışladığını duyurdu.

Petkov, toplumsal medyadaki paylaşımında, “Ukrayna’ya silah yardımı yapılması siyasi ve toplumsal bir karar birliğine bağlıdır. Toplumda bu mevzuda uç görüşler paylaşılıyor. Artık bu enerjiyi gerçek faaliyetlere dönüştürmek lazım.” sözlerini kullandı.

‘SÖZ SÖYLEMEK KOLAY, İŞ YAPMAK ZORDUR’

Ukrayna’ya silah gönderen birfazlaca Avrupa ülkesinin ismini sayan Petkov, Bulgaristan’daki birtakım tasaların bilakis, Rusya’nın bu ülkelere savaş açmadığını vurguladı.

Petkov, şunları kaydetti:

“Ukrayna’ya sahiden yardım etmek isteyen her bir Bulgaristan vatandaşını benim üzere bir maaşını bağışlamaya çağırıyorum. Kelam söylemek kolay, iş yapmak zordur. Toplumsal medyadaki mert paylaşımlar artık Ukrayna’ya gerçek dayanağa dönüşmeli.”

Petkov, yaptığı bağışın banka dekontunu da paylaştı.

SİLAH YARDIMI TOPLANTISI

Bu ortada, Bulgaristan hükümetini oluşturan 4 siyasi gücün önderleri, parlamento sonucuna bağlı olması gereken Ukrayna’ya silah yardımının yollanmasına ait görüş birliği sağlamak üzere toplantı yapacak.

Petkov, koalisyon ortaklarının temsilcileri ile yarın Kiev’e yapacağı ziyaret öncesi koalisyonun birliği için kritik hale gelen bu hususta görüş birliği sağlanmasını istediğini bildirmişti.

Koalisyon ortaklarından komünist kökenli ve Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Ukrayna’ya silah gönderilmesine muhakkak karşı çıkıyor. Başbakan Yardımcısı ve İktisat Bakanı olan BSP’nin önderi Korneliya Ninova, Rusya’ya yaptırımların uygulanmasına da karşı çıkarak “Ukrayna’ya tek bir Bulgar mermisinin yollanması durumunda biz koalisyondan ayrılacağız.” demişti.