Busenaz Sürmeneli ve Kerem Bürsin içinde “altın madalya” polemiği

Aslıhan

Active member
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli’nin altın madalyasını antrenörünün takması toplumsal medyada büyük reaksiyonlara niye oldu. Ünlü oyuncu Kerem Bürsin de husus hakkında yorumda bulunurken, ulusal atletten sürpriz yanıt geldi.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda gösterdiği başarılı performansla tarih yazan Busenaz Sürmeneli, bayanlar 69 kilo finalinde Çinli rakibi Hong Gu’yu mağlup etti. Olimpiyat şampiyonu ulusal atlet, toplumsal medyada en hayli konuşulan isimlerden biri oldu.

Galibiyet daha sonrası röportaj veren Busenaz Sürmeneli’nin altın madalyasını 13 yıldır antrenörlüğünü üstüne alan Cahit Süme’nin takması toplumsal medyanın gündemine oturdu. Biroldukca toplumsal medya kullanıcısı içinde tartışmaya sebep olan altın madalya konusu hakkında Busenaz Sürmeneli’den beklenen açıklama geldi.

“BİRAZCIK SAYGI”

Tenkitlere reaksiyon gösteren ulusal atlet, “Burada yazılanları şaşkınlıkla okudum hakikaten lütfen sakin olun, çok yakışıksız kelamlar var maalesef… Hocamın madalyayı elimden zorla alıp boynuna taktığını mı düşünüyorsunuz? Yapmayın nitekim. 13 yılda beni büyük emeklerle yetiştiren bu büyük tecrübeye birazcık saygı” sözlerini kullandı.

ULUSAL ATLETTEN KEREM BÜRSİN’E YANIT

Busenaz Sürmeneli’nin kazandığı altın madalyayı antrenörü Cahit Süme’nin takması toplumsal medyada gündem olurken; ünlü oyuncu Kerem Bürsin’de tenkitlere dayanak verdi ve “Altın madalya Busenaz’ın boynunda olmalıydı” yorumunu yaptı.

Ulusal Boksör, Kerem Bürsin’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma karşılık vermeyi ihmal etmedi:
“Kerem abi merhabalar, madalya benim boynumdaydı esasen merasimden daha sonrasında bana yıllarını vermiş beni buralara getirmiş hocamın boynuna taktım, sevincimi paylaştım yazgı arkadaşımla. Burada ne demek istediğinizi anlamadım pek? Hocamın madalyamı elimden zorla mı aldığını düşündünüz?”

Bu tweet üzerine Kerem Bürsin paylaşımını kaldırdı.