Çabuk Kıymalı Yumurta

bencede

Active member
Çabuk Kıymalı Yumurta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 100 – 150 gram kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tat vermek hedefli 1 çay kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteyen maydanoz ve 1 adet yeşil biber ekleyebilir
Çabuk Kıymalı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Birinci tanım olduğundan konutta kolay kolay yapılabilen sıradan karın doyuran olsun istedim.

  1. Soğanlar epey küçük doğranır ve sıcak yağlı tavaya konur.
  2. Güzelce kavrulmuş olan soğana kıymayı da ekliyoruz.
  3. Pişen kıymaların üzerine 2 adet yumurta kırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Afiyetle yenir.
Çabuk Kıymalı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst