Çatlak Patates

bencede

Active member
Çatlak Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet küçük haşlanmalık patates
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Kajun baharatı
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Çatlak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayalım.
  2. Akabinde derin bir tencereye alıp haşlayalım.
  3. Haşlanan patateslerimizi fırına atacağımız kabımıza yerleştirip bir bardak altının yardımı ile bir kere bastıralım.
  4. çabucak sonrasında üstüne tuzunu, baharatlarını ve zeytinyağını gezdirip evvelinde ısıttığımız 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun????????.

Not: kajun baharatı eklemek büsbütün size bağlı fakat fazlaca lezzetli ve hoş bir tat veriyor.

Pişirdikten daha sonra yerken kabuğunu çıkarma da zorlanırsanız haşlandıktan daha sonra kabuğunu dilerseniz soyabilirsiniz.

Çatlak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst