Çemen

bencede

Active member
Çemen Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı gerçek zeytinyağı
  • 1 su bardağı rondodan istediğiniz büyüklükte geçirilmiş ceviz ( Badem yahut fındık’da tercih edebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ( Çok acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz)
  • 2 adet tost ekmeği rondodan çekilmiş ( Olmasa da olur kimi vakit eklerim kimi vakit de eklemem şart değil )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
Çemen Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğan ve sarımsağı rondodan pürüzsüz olacak şekilde geçirelim. İçerisine çok az yağ koyarsak daha çabuk çekeriz.
  2. Geniş bir karıştırma kabımıza cevizi alalım üzerine çekilmiş soğan sarımsağı dökelim.
  3. Rondomuza salçaları, kimyon, karabiber, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını ekleyip birkaç dakika karıştıralım ki birbirine tam uyumlu olsun.
  4. Bunları da karıştırma kabımıza ekleyip güzelce kaşıkla karıştıralım. Acısı az derseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı pul biber eklerseniz daha da mükemmel bir tat olmaktadır.
  5. Çemenimizi cam bir kavanoza koyalım. Buzdolabına kaldırıp haftalarca bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Bunu sürebileceğiniz şahane bir de ekmek tanımım olacak takipte kalınız
    ✌
    ????
 
Üst