bencede
Active member
Cevizli Kahvaltılık Salça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kaşık biber salçası (acı tatlı farketmez)
- 3 kaşık domates salçası
- 7si bir ortada karışım baharat (aktarlarda hazır satılıyor fişek baharatı olarak geçiyor)
- Yarım çay bardağı rondoda çekilmiş ceviz içi ( isteğe bakılırsa ceviz eklemeyebilirsiniz)
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı ılık su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tencereye koyup biber ve domates salçasını ekleyin.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun fakat kavururken daima karıştırın ki tabanı tutmasın.
- Kavrulan salçaların üzerine bir kavanozda karıştırdığımız fişek baharatını ekliyoruz 2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
- Rondoda çektiğimiz cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz cevizsiz de yapabilirsiniz.
- Ben 2 çay bardağı kadar ılık su koydum fakat kıvamını istediğiniz üzere ayarlayacağınız kadar ılık su ekleyebilirsiniz. Yavaş yavaş ekleyip karıştırın ki kıvamı istediğiniz üzere olsun.
- Suyu ekledikten daha sonra 2 dakika kadar daha kavrulan salçamıza rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatabiliriz.
- Soğumasını bekleyip bir saklama kabında buzdolabında koruma edebilirsiniz. Bozulmaz istediğiniz vakit kahvaltılarda, tost ekmeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.