Cevizli Kahvaltılık Salça

bencede

Active member
Cevizli Kahvaltılık Salça Tanımı İçin Gereçler

  • 3 kaşık biber salçası (acı tatlı farketmez)
  • 3 kaşık domates salçası
  • 7si bir ortada karışım baharat (aktarlarda hazır satılıyor fişek baharatı olarak geçiyor)
  • Yarım çay bardağı rondoda çekilmiş ceviz içi ( isteğe bakılırsa ceviz eklemeyebilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su
Cevizli Kahvaltılık Salça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yağı tencereye koyup biber ve domates salçasını ekleyin.
  2. Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun fakat kavururken daima karıştırın ki tabanı tutmasın.
  3. Kavrulan salçaların üzerine bir kavanozda karıştırdığımız fişek baharatını ekliyoruz 2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
  4. Rondoda çektiğimiz cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz cevizsiz de yapabilirsiniz.
  5. Ben 2 çay bardağı kadar ılık su koydum fakat kıvamını istediğiniz üzere ayarlayacağınız kadar ılık su ekleyebilirsiniz. Yavaş yavaş ekleyip karıştırın ki kıvamı istediğiniz üzere olsun.
  6. Suyu ekledikten daha sonra 2 dakika kadar daha kavrulan salçamıza rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatabiliriz.
  7. Soğumasını bekleyip bir saklama kabında buzdolabında koruma edebilirsiniz. Bozulmaz istediğiniz vakit kahvaltılarda, tost ekmeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Kahvaltılık Salça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst