Çılbır

bencede

Active member
Çılbır Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Pişirmek için;

  • Su
Sosu için;

  • Yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Suya tuz ve sirkeyi ekleyip kaynatalım.
  2. Kabı kaşık ile karıştırarak suda bir girdap oluşturalım ve yumurtaları suya kırıp pişirelim.
  3. Sarımsakları dövelim ve yoğurt ile karıştırıp ikram kabına alalım.
  4. Üzerine pişen yumurtaları koyalım.
  5. Tereyağını eritip, pul biberlerler ile üst sosu hazırlayıp, pişen yumurtaların üzerine gezdirelim.
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst