Çıtır Çıtır Simit

bencede

Active member
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:

  • ️1 kg un
  • ️2 buçuk bardak su
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️yarım paket yaş maya
  • ️1 yemek kaşığı toz şeker
  • ️2 tatlı kaşığı tuz ️yeteri kadar kavrulmuş susam
  • Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml ️
Şerbet için:

  • 1 bardak şeker
  • ️1,5 bardak su
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şekeri derin bir tencerenin içerisine alıp koyu bir karamel rengi alıncaya kadar yakalım, suyunu ek edip kapağını örtelim.
  2. Sertleşen şeker büsbütün eriyip, sıvı hale gelene kadar orta ateşte kaynatalım, sıvı hale gelen karamel şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için; tuz ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım. Un ve tuz ilavesiyle pek sert bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru avuç ortasından az daha büyük olacak biçimde bezelere ayıralım. Bezelerin üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim. Müddet sonunda birinci bezeden başlamak üzere yuvarlayarak uzatabildiğimiz kadar uzatalım.
  5. Şayet zorlanırsanız yavaşça ellerinizi ıslatmanız yardımcı olacaktır. Kâfi uzunluğa gelen hamuru ikiye katlayıp buralım. Uçlarını sıkıca birleştirelim.
  6. Evvel soğumuş şerbete ondan sonrasında kavrulmuş susama bulayıp tepsiye sırasıyla dizelim. Simitleri 15 dakika dinlendirelim ve hepsini tek tek el ile yavaşça döndürerek (Yani biraz daha büyüterek)
  7. Fazla susamını sirkeleyerek pişireceğimiz tepsinin içerisine alalım.
  8. Isıtılmış 100 dereceli alt/üst ayar fansız fırında 10 dakika, akabinde dereceyi 200’ e çıkarıp düzgünce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst