Çıtır Çubuk Pişi

bencede

Active member
Çıtır Çubuk Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • 1 avuç dolusu maydanoz
  • 3 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için ;sıvı yağ
Çıtır Çubuk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta,tuz,süt,beyaz peynir,kaşar peyniri ve maydanozu derin bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
  3. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  4. Tezgaha 1 adet pişirme kağıdı serelim ve elde ettiğimiz hamuru koyalım biraz yayalım elimizle ondan sonrasında bir pişirme kağıdı üzerine serip merdane ile yarım cm kalınlıkta açalım.
  5. Pizza ruleti yardımı ile yada bıçakla uzun şeritler halinde dilimleyelim.
  6. ondan sonrasında şeritleri 3 kesim olacak biçimde yeniden keselim ve kızgın yağa atıp denetimli bir biçimde kızartalım.
Asla yağ çekmiyor.

Denemenizi tavsiye ederim.

Kahvaltılarda fazlaca hoş oluyor. Afiyet olsun.

Çıtır Çubuk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst