bencede
Active member
Çıtır Nohutlu Avokadolu Açık Tost Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve baharatlar
- 1 tam olgunlaşmış yumuşak avokado
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 damla limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Tuz ve istenilen baharatlar
- 2 dilim kızarmış ekmek
Not EkleTanımı Yazdır
- Ekmekler yağsız tavada yahut tost makinesinde kızartılır.
- Avokado ezmesi hazırlanır, bunun için avokadoyu ikiye bölüp kaşık yardımı ile güzelce kabuğundan ayırt edip çıkartılır.
- daha sonra biraz limon suyu, tuz, baharat, epeyce azıcık isteğe nazaran kıvamı için yoğurt-ezilmiş 2 diş sarımsak eklenir ve hepsi çatalla ezilir, karıştırılır. Ekmeklerin üzerine avokado ezmesi sürülür.
- Üzeri için öncesinden haşlanmış olunan nohutları zeytinyağı eklediğimiz tavada tuz ve salça ile kavurup, soteledikten daha sonra avokado ezmesinin üzerine yerleştirip servis edelim, afiyet olsun ????????.