Çıtır Nohutlu Avokadolu Açık Tost

bencede

Active member
Çıtır Nohutlu Avokadolu Açık Tost Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve baharatlar
Avokado ezmesi için

  • 1 tam olgunlaşmış yumuşak avokado
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz ve istenilen baharatlar
Ayrıyeten

  • 2 dilim kızarmış ekmek
Çıtır Nohutlu Avokadolu Açık Tost Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ekmekler yağsız tavada yahut tost makinesinde kızartılır.
  2. Avokado ezmesi hazırlanır, bunun için avokadoyu ikiye bölüp kaşık yardımı ile güzelce kabuğundan ayırt edip çıkartılır.
  3. daha sonra biraz limon suyu, tuz, baharat, epeyce azıcık isteğe nazaran kıvamı için yoğurt-ezilmiş 2 diş sarımsak eklenir ve hepsi çatalla ezilir, karıştırılır. Ekmeklerin üzerine avokado ezmesi sürülür.
  4. Üzeri için öncesinden haşlanmış olunan nohutları zeytinyağı eklediğimiz tavada tuz ve salça ile kavurup, soteledikten daha sonra avokado ezmesinin üzerine yerleştirip servis edelim, afiyet olsun ????????.
Çıtır Nohutlu Avokadolu Açık Tost Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst