bencede
Active member
Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 8 orta uzunluk ya da 4 büyük uzunluk patates
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, kırmızı biber, kekik, sarımsak tozu (yoksa ezilmiş 1-2 diş sarımsak), kajun baharatı (her birinden birer çay kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrandıktan daha sonra üzerine geçecek kadar su ve tuz ekleyerek kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika daha sonra ocaktan alıp patatesleri süzelim (patatesler fırında tekrar pişeceği için tam olarak haşlanmasına istemiyoruz. )
- Yarı haşladığımız patatesleri fırın kabına alıp sırayla baharatları, nişastayı, tereyağ (eritilmiş olarak) ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Her ekleme daha sonrasında kesinlikle karıştıyoruz (aynı anda hepsini eklemiyoruz. ), bu biçimdelikle her gereç patatesle ile bütünleşmiş olacak.
- Son olarak evvelde ısıtılmış 225 derecelik fırında 40 dakika kadar denetimli pişiriyoruz. Birinci 30 dakika daha sonrasında patatesleri ezmeden bir çeşit karıştırıyoruz.
- Yanına sarımsaklı yoğurt, mayonez ya da istediğiniz baharatlarla tatlandırarak hazırladığınız dipsos ile servis ediyoruz.
- Bu tanımı kahvaltının yanı sıra balık yemeklerinin yanına epeyce yakışacaktır.
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı