“Dedikodu Boğucu Olabilir”

SuGiBi

New member
Görüntü Instagram’da paylaşıldı. (Nezaket: thezeenataman)

Zeenat Aman, birkaç ay önce Instagram’da çıkış yaptığından beri sosyal medyadaki tüm gözlerin alay konusu oldu. Aktrisin paha biçilmez resim koleksiyonu ve kusursuz yazıları internette gönülleri fethetti ve dikkatleri bir kez daha 70’lerin süperstarına çevirdi. Şimdi, Vogue için yazdığı bir makalede Zeenat Aman, sosyal medyanın onu nasıl “özgürleştirici” bir deneyim haline getirerek kendi anlatısının sürücü koltuğuna oturttuğunu anlattı. “Kendi gerçeklerimi herkesin önünde konuşabilmenin beni ne kadar memnun edeceğini fark etmemiştim. 70’lerde bir başrol oyuncusu olarak her zaman bir sohbet konusu oldum ama neredeyse hiçbir zaman kendi şartlarımda olmadım. Dedikodular ve algılar boğucu olabiliyordu ve sicili düzeltmek için nadiren başvuruluyordu. Instagram’da kendimi ifade etme özgürlüğünü buldum. Bu özgürleştirici ve sonuç olarak Şubat ayından beri önüme gelen tek bir röportaj talebini bile kabul etmedim” diye yazdı aktris.

Zeenat Aman, kendisini Instagram’a katılmaya ikna edenlerin oğlu Zahaan ve ortağı Cara olduğunu da sözlerine ekledi. Fotoğraf paylaşım uygulamasına katılma konusunda birkaç “endişesi” olduğunu itiraf etti, ancak bunlar onu bir şans vermeye ikna etti.

Hepsi bu değil. Zeenat Aman ayrıca sektörün yeteneklere ve özellikle de kadın sanatçılara nasıl davrandığına dair oldukça etkileyici bir açıklama yaptı. Fiziksel özelliklerine zekasından daha fazla ilgi olduğunu açıklamak. “Yıllar boyunca hepsini giydim (ve neredeyse hepsini çıkardım) ve bunu yaparken çok eğlendim. Dünyanın film endüstrisindeki kadınlardan gençlik ve güzellik istediğini erkenden fark ettim. Bu yüzden görünüşümden yararlandım ama aynı zamanda sınırları zorlayan roller de seçtim. Yine de yüzümde ve bedenimde, zihnimde olduğundan çok daha fazla ilgi vardı. Yaşlanmayı sevmemin bir nedeni de bu; dengeleri sağladı.”

Yukarıda bahsedildiği gibi, Zeenat Aman’ın sosyal medya hesabı anekdotlar ve zamansız fotoğrafların güzel bir karışımı. Ayrıca sosyal medya kabilesiyle her zaman gerçek tutuyor. Buna bir örnek, Zeenat Aman’ın birkaç hafta önce paylaştığı bir görüntü. Söz konusu fotoğraf, Zeenat Aman’ın ekibi tarafından katıldığı bir fotoğraf çekiminin kamera arkası görüntüsüdür.

Takipçilerini sosyal medyanın çoğu zaman olabileceği serap konusunda eğiten Zeenat Aman, “Ekranınızdaki kusursuz yüzler, bir teknisyenler ordusu tarafından mümkün kılındı - makyözler, kuaförler, ışıklandırma personeli, stilistler, kameramanlar ve giderek artan bir şekilde. photoshop uzmanları duyuyorum! Oyuncu olduğumuzu unutmayın, bu bizim işimiz. Estetiğin tadını çıkarın, ilham alın ama hepsini bir tutam tuzdan fazlasıyla alın. Hayat iyi görünmek ve eğlencenin önüne geçmek için çok kısa, değil mi?”

Zeenat Aman en çok şu ikonik filmlerdeki çalışmalarıyla tanınır: Yaadon Ki Baaraat, Don, Satyam Shivam Sundaram diğer Hare Rama Hare Krishna.