bencede
Active member
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhaba hem epey lezzetli hem epey pratik olan bir pişi tanımı ile burdayım.O kadar hoş oluyor ki kesinlikle deneyinnnn.
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhaba hem epey lezzetli hem epey pratik olan bir pişi tanımı ile burdayım.O kadar hoş oluyor ki kesinlikle deneyinnnn.
- Öncelikle tüm gereçleri karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ekleyelim zira undan una farklılık gösterebiliyor.
- Hamurumuzun yavaşça ele yapışan bir hamur olması lazım ekmek hamuru üzere.
- Hamurumuzu yoğurduktan daha sonra mayalanma süreci için üzerine bir bez örtelim ve hamur kabarana kadar bekleyelim.
- Mayalandıktan daha sonra elimizi orta ara yağlayarak hamurdan modüller kopartıp elimizle hamuru inceltip kızgın yağda kızartalım.
- Kızgın yağ olması kıymetli zira yağ gereğince kızarmaz ise hamur yağ çekebiliyor. İşte bu kadar afiyettt olsun????????.