Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi

bencede

Active member
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım)
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese merhaba hem epey lezzetli hem epey pratik olan bir pişi tanımı ile burdayım.O kadar hoş oluyor ki kesinlikle deneyinnnn.

  1. Öncelikle tüm gereçleri karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ekleyelim zira undan una farklılık gösterebiliyor.
  2. Hamurumuzun yavaşça ele yapışan bir hamur olması lazım ekmek hamuru üzere.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan daha sonra mayalanma süreci için üzerine bir bez örtelim ve hamur kabarana kadar bekleyelim.
  4. Mayalandıktan daha sonra elimizi orta ara yağlayarak hamurdan modüller kopartıp elimizle hamuru inceltip kızgın yağda kızartalım.
  5. Kızgın yağ olması kıymetli zira yağ gereğince kızarmaz ise hamur yağ çekebiliyor. İşte bu kadar afiyettt olsun????????.
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst