bencede
Active member
Domatesli Galette Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 100 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı irmik
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 2-3 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 adet yuvarlak dilimlenmiş domates
- 2-3 adet çeri domates
- 1 tutam kuru fesleğen
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tereyağı, unu, irmiği ve tuzu mutfak robotuna alıp un halini alana kadar çektirelim.
- Suyu ekleyip yine çektirelim. Hamur haline gelince epeyce yoğurmadan toparlayıp streçe saralım. Buzlukta 5 dk bekletelim.
- daha sonra hamuru yağlı kağıt üstüne alıp üzerine bir yağlı kağıt daha kapatalım. İki yağlı kağıt içindeki hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açalım.
- Hamurun tam ortasına lor peynirini yerleştirelim. Üzerine domatesleri dizelim. En son üzerlerine kuru fesleğen serpiştirelim.
- Yağlı kağıt sayesinde hamurun kenarlarını domateslerin üzerine gelecek biçimde içe hakikat katlayalım. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun