Domatesli Galette

bencede

Active member
Domatesli Galette Tanımı İçin Gereçler

  • 100 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 2-3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 adet yuvarlak dilimlenmiş domates
  • 2-3 adet çeri domates
  • 1 tutam kuru fesleğen
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Domatesli Galette Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için tereyağı, unu, irmiği ve tuzu mutfak robotuna alıp un halini alana kadar çektirelim.
  2. Suyu ekleyip yine çektirelim. Hamur haline gelince epeyce yoğurmadan toparlayıp streçe saralım. Buzlukta 5 dk bekletelim.
  3. daha sonra hamuru yağlı kağıt üstüne alıp üzerine bir yağlı kağıt daha kapatalım. İki yağlı kağıt içindeki hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açalım.
  4. Hamurun tam ortasına lor peynirini yerleştirelim. Üzerine domatesleri dizelim. En son üzerlerine kuru fesleğen serpiştirelim.
  5. Yağlı kağıt sayesinde hamurun kenarlarını domateslerin üzerine gelecek biçimde içe hakikat katlayalım. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
    ❤
    Daha fazla lezzet için instagram sayfamı takibe almayı unutmayın
    ❤
    .
Domatesli Galette Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst