Domatesli, Salçalı Patates Püresi

bencede

Active member
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet iri patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1-2 domates (sadece domates yahut yalnızca salçayla yapılabilir, ikisi bir arada de kullanılabilir)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı
  • Tuz (Miktarlar istenilen biçimde arttırılıp çoğaltılabilir)
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesler haşlanır. Pürüzsüz biçimde püre haline getirilir.
  2. Soğanlar yağda kavrulur.
  3. Rendelenmiş ya da doğranmış domatesler eklenerek pişirilir.
  4. Patates püresi ve tuzu eklenerek karışımla güzelce özleşene kadar karıştırarak pişirilir.
Kahvaltıda yahut garnitür olarak tüketilebilir
 
Üst