Domatesli Ve Biberli Sucuk Tanımı

bencede

Active member
Domatesli Ve Biberli Sucuk Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk domates
  • 8-10 adet yeşil biber
  • 1 küçük kapya biber (Olmasa da olur)
  • 3 diş sarımsak
  • Çeyrek kangal sucuk
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Domatesli Ve Biberli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 kaşık zeytinyağını tavamıza koyup üzerine 3-4 kesime böldüğümüz yeşil ve kapya biberleri ekleyelim.
  2. Kapağını kapatıp ortada bir karıştırarak 5 dk soteleyelim.
  3. Bu ortada domates, sucuk ve sarımsakları jülyen doğrayalım.
  4. yavaşça kızaran biberlere domates, sarımsak, sucuk, tuz ve tereyağı ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Not: Çocuklar yiyeceği için ben bu kez koymadım lakin acı sevenler içine bir küçük acı biber de doğrayabilir o biçimde daha da lezzetli oluyor. Herkese afiyet olsun.

Domatesli Ve Biberli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst