Yenilmez
Active member

Franziska Preuß, Hochfilzen’de sprint’e başlayamadı. Sarı mayoyu Fransız kadın Lou Jeanmonnot aldı; Vanessa Voigt kendine üzüldü.
Franziska Preuß aslında Hochfilzen’de sarı mayoyu savunmak istiyordu. Ancak korona enfeksiyonundan sonra zamanında hazır olamadı ve Cuma günkü sprintte yer alamadı. Lou Jeanmonnot genel liderin formasını devraldı. Fransız kadın, Norveçli Ingrid Landmark Tandrevold’un (20:59.90) kazanmasıyla on beşinci (+1:12.05) oldu.
Vanessa Voigt 7,5 kilometrede en iyi Alman oldu. 14. oldu (+1:11.8) ve ardından şaşkına döndü. ARD’deki sprinti hakkında şunları söyledi: “Atış sürelerinden memnunum. Yarışı tahmin bile edemiyorum. Turda kendimi gerçekten iyi hissettim ve bitiş çizgisini geçtim ve sadece 1:11 dakika gerideydim. ve bilmiyordum bile: Bu doğru mu, yoksa ben deli miyim?”
Sprint böyle geçti
Biatloncular başlangıçtan itibaren etkileyici performanslar sergilediler. Janina Hettich-Walz piste çıkan ilk Alman oldu ve yüzükoyun atışlarda etkileyici olmayı başardı. Ayaktayken iki kez işe yaramadı ve penaltı döngülerinde önemli saniyeler kaybetti ve genel sıralamada ilk 40’a giremedi.
Hettich-Walz daha sonra ARD’de şunları söyledi: “Ayakta dururken yalpaladım, iyi bir şut değildi. Bugün kendimi pek iyi hissetmiyordum, hiç enerjim yoktu. Sonra piste çıkıyorsunuz.”
İlk atıştan sonra Vanessa Voigt de podyuma gidiyormuş gibi görünüyordu. Ancak 26 yaşındaki oyuncu ayakta dururken hedefi kaçırdı ve üst sıradaki pozisyon kaybedildi. 26. sırada (+1:38.10) bitiren Sophia Schneider’in şutu sonrasında bile koçlar başlarını salladı. DSV sporcuları Cuma günü hiçbir şeyi başaramadılar. Schneider’ın ayrıca iki turu daha tamamlaması gerekiyordu. Selina Groatian ise +1:51.50 ile 33. sırada yer aldı.
Alman kadınlar da pistte çok zaman kaybettiler ve Östersund’daki kadar hızlı olamadılar. Voigt, piste çıkan tüm oyuncular arasında on yedinci kez yer aldı. Eski biatloncu Arnd Peiffer özetledi: “Rotada çok şey geride kaldı. Hatalar da var.”