Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ateş püskürdü: Bir Amerikalı olarak utanıyorum!

Aslıhan

Active member
Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, ABD’nin Afganistan’dan çekilme süreci hakkında Time mecmuasına sert açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyada sevilen ve ilgi odağı haline gelen oyuncu Angelina Jolie, cuma günü Time mecmuası için bir makale yazdı. ABD’nin Afganistan’dan çekilme süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Jolie, ABD ordusunun Ortadoğu ülkesinde süregelen kaosun ortasında “sıvışıyor üzere göründüğünü” tabir etti.

“BU BİÇİMDE BİTMEMELİYDİ”

Oscar ödüllü oyuncu ve aktivist, Taliban denetimi altında Afganistan’daki bayanlar ve genç kızların toplumsal ilerlemesinden kaygı ettiğini belirtti ve “Afganistan’daki savaşla ilgili görüşleriniz ne olursa olsun, muhtemelen bir mevzuda hemfikiriz: bu türlü bitmemeliydi”

46 yaşındaki ünlü oyuncu, Amerika’nın Taliban ve Afgan hükümeti içinde bir barış muahedesini sağlamaya çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylerken“ihanet ve tam olarak anlaşılması imkansız bir başarısızlık” dedi.

“ARTIK İNANMIYORUM!”

Ünlü oyuncu mevzu hakkında ıstırabını lisana getirerek “Bunca akan kan, gayret, fedakarlık ve vakitten daha sonra Amerika, bu geçişi denetimli bir biçimde planlama iradesinden mahrum görünüyor. Asla kolay yahut eksiksiz olmayacaktı lakin daha âlâ, daha düzgün ve daha inançlı olabilirdi” dedi ve kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Doğru olanı yaptığımıza ve soylu bir hedef için savaştığımıza inanıyordum. ABD yirmi yıl daha sonra Afganistan’ı terk ederken buna inanmaya devam etmek zor”

“AYRILMA FORMUMUZDAN UTANIYORUM”

“Bir Amerikalı olarak ayrılma biçimimizden utanıyorum. Bu bizi küçültür”
halinde konuşan Jolie, “Kızların okula gitmesini yasaklamak, bayanları meskene hapsetmek ve çizgiyi aştığı düşünülen rastgele bir bayana halka açık alanda kırbaçlama da dahil olmak üzere acımasız fizikî cezalar vermek” üzere Taliban’ın acımasız cezalandırma hallerine değindi ve ABD’nin bayanların şartlarını takip etme sürecinde başarısız olduğunun altını çizdi.