bencede
Active member
Dutch Baby (Alman Pankeki) Fırında Pofuduk Yumurta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar pazar kahvaltınıza olağanüstü bir tanım bırakıyorum.yumurta seviyorsanız süratli ve pratik lezzetli dutch baby. denemenizi tavsiye ederim.hafta sonu kahvaltınıza fazlaca yakışacak havalı bir pankek tanımı sevgiler
- 3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- Muskat
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tarçın
- Bal
- Antep fıstığı
- Muz
- Böğürtlen
- Vişne
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar pazar kahvaltınıza olağanüstü bir tanım bırakıyorum.yumurta seviyorsanız süratli ve pratik lezzetli dutch baby. denemenizi tavsiye ederim.hafta sonu kahvaltınıza fazlaca yakışacak havalı bir pankek tanımı sevgiler
- Öncelikle 3 yumurtayı blenderda çırptım. Akabinde un, süt, şeker, muskat ve tuzu ekleyip hepsini yine çırptım.
- 15 dakika buzdolabında beklettim.
- İç harcımız buzdolabında beklerken fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp, ısıya güçlü kap yahut sahanı boş olarak (ben sahanda yaptım) fırının içine alıp 10 dakika fırın ortasında ısıtalım.
- 10 dakika sonunda tavamızı tezgaha alıp, içine tereyağını ekleyelim.
- Tereyağ tavada erirken yakmayalım. İç harcını döküp fırının 200 derece ayarında 10 dakika kadar pişirelim.
- Son 5 dakikasını da fırının ayarını 160 dereceye getirerek pişirelim.
- Pişen dutch babymizi istediğimiz biçimde süsleyelim. Sıcak tüketelim. Afiyet olsun.