bencede
Active member
Efsane Sebzeli Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane yumurta
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 su bardağı domates sosu
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Nane
- Karışık baharat
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurtalarımızı haşlayalım.
- Tavaya sıvı yağını ek edelim.
- Domates sosunu döküp biraz pişirelim.
- Akabinde yeşil biber ve kapya biberi ek edip yinedan karıştıralım.
- En son tuz, kekik, karabiber, pulbiber, nane ve karışık baharat ek edip pişirelim.
- Yumurtaları ortadan ikiye keselim ve beyaz kısmı üste gelecek biçimde tavaya yerleştirelim.
- Biraz da bu türlü pişirdikten daha sonra altını kapatalım. Herkese afiyet olsun.