bencede
Active member
Elmalı Muzlu Yulaf Ezmesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- Yarım elma rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt
- 1 adet muz
- Fındık kırığı
- Fıstık ezmesi
- Bal (isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Muz, fındık, fıstık ezmesi ve bal hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp yulaf ezmesi yumuşayıncaya ve kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- daha sonra kaseye alıp üzerini muz, fıstık ezmesi ve fındık kırığı ile süslüyoruz.
- İstenirse biraz da bal gezdirilebilir üzerine ağız tadına göre. Bal eklemeden de fazlaca lezzetli olduğunu goreceksiniz. Afiyet olsun????.