Emine Erdoğan’dan Bozkurt’a geçmiş olsun ziyareti

Aslıhan

Active member
Emine Erdoğan, sel felaketi yaşanan Bozkurt ilçesini ziyaret etti. “Allah tekrar bu biçimde bir afeti hiç kimseye yaşatmasın. Halkımız rahat olsun, gereken her türlü gereksinimleri gideriliyor. Bunu burada görmek beni şad etti” dedi.

HABERE İLİŞKİN GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Afetzedeler ile tek tek görüşen Emine Erdoğan, talepleri dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Emine Erdoğan, birinci ziyaretini afetzedelerin konakladığı Kredi Yurtlar Kurumu’na ilişkin Abana Öğrenci Yurdu’na yaptı. Çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, afetzedelerle sohbet etti. sonrasındasında Bozkurt ilçesine geçen Erdoğan, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DEVLET YARALARI SARACAK

Emine Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş olsun dileklerini bir daha lisana getirdi. Bu büyük felaket hakkında, “Gerçekten büyük bir felaket. Öncesinde televizyonlarda da izlemiştik. Çok üzüldük, onlarla birlikte sahiden hayli ağladık” dedi. Dere yataklarına konut yapılmamasına işaret eden Erdoğan, “Bakanlarımızın sözlerine göre, en çok dere yataklarına yapılan konutların yanlış durumlarından dolayı bu felaketin olduğu. Doğal ki bu felaket her vakit olan bir şey değil fakat bunlar da bunu hızlandırdı maalesef” tabirlerinde bulundu.

Devletin vatandaşların yaralarını kısa müddette sardığını vurgulayan Emine Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Devletimiz, belediyelerimiz, STK’larımız fazlaca kısa vakitte buralara ulaşarak, gereken her şeyi en kısa vakitte, hatta Avrupa’da yapılamayan şeyleri de birinci kere Türkiye’de yaptık. Hem insan hem yer tıpkı vakitte sokakların paklığı açısından kurumlarımız üzerine düşeni hayli kısa vakitte yapmış. Ben de teğe bir bunu burada teşhis ediyorum.”

TEMEL ATMA MERASİMİNE KATILDI

Esnaf ziyaretlerinde bulunan Erdoğan, vatandaşların taleplerini dinledi. Yeni yapılacak dükkanların temel atma merasimine de katılan Erdoğan, Afet Uyum Merkezi’ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde afetzede çocuklara okul çantası, oyuncak ve bisiklet ikram eden Erdoğan, çocukların aileleriyle de bir süre sohbet etti.