En Sevdiği Aktörler Sorulduğunda Asha Parekh Seçildi… (Bunda Sürpriz Yok)

SuGiBi

New member
Yeni Delhi:

Haberler Yılın Hintlisi 2024 ödülleri, katkıları Hint toplumunun temelini güçlendiren bireyleri, kuruluşları ve kurumları ödüllendirdi. Etkinliğin jüri üyesi olan usta oyuncu Asha Parekh de törene katılarak çağdaş sinemaya dair düşüncelerini paylaştı. 1960'ların en başarılı Hintli aktrislerinden biri olan Asha Parekh, günümüzün en sevdiği aktörleri açıkladı. “Deepika'yı (Padukone) çok seviyorum. Alia'yı (Bhatt) seviyorum. Ve erkekler arasında Shah Rukh'u (Khan) seviyorum. Aamir'i (Khan) seviyorum. Hepsi harika.”

Asha Parekh, izlediği son film hakkında soru sorulduğunda şunları paylaştı: “Gördüm Laapataa bayanlar. Bayıldım.” Hindistan'ın 2025 Oscar'larına resmi katılımı olarak seçilen Kiran Rao yönetmenliğinin hikayesine övgüde bulundu. Sinemada hikaye anlatıcılığının önemini vurgulayan Asha Parekh şunları söyledi: “Hint filmleri çok iyi performans göstermiyor çünkü bir hikayen yok Hikaye bir filmin ana kahramanıdır, ben de öyle hissediyorum.”

Asha Parekh, 1994'ten 2000'e kadar Sinema Sanatçıları Derneği'nin başkanlığını yaptı. Ayrıca, 1998'den 2001'e kadar, maaş almadan yürüttüğü Merkezi Film Sertifikasyon Kurulu'nun (CBFC) ilk kadın başkanı olarak engelleri aştı. Görev süresi, Shekhar Kapur'un görevlendirilmesine izin verilmemesi kararı da dahil olmak üzere tartışmalarla damgasını vurdu. Elizabeth.

Asha Parekh, sansüre ilişkin görüşleri sorulduğunda bunun gerekliliğini şiddetle savundu. Sinemada kültürel ve ahlaki değerlerin yaşatılması için belirli standartların korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Oyuncu, “Sansür olmalı çünkü dil kötüleşiyor. Ben buna kesinlikle karşıyım.”

Erkek egemen film endüstrisindeki yolculuğunu anlatan Asha Parekh, “Sinema endüstrisi her zaman erkek egemendir. Öyleydi ve öyle. Konumumu o kadar güçlü hale getirdim ki kimse benden yararlanamaz.” Şöyle ekledi: “CBFC'nin ilk başkanı olduğumda insanlar beni aşağılamaya çalıştı. Ben umursamadım ve sadece işimi yaptım.”

Asha Parekh, şanlı kariyeri boyunca birçok ikonik performansa imza attı. Gibi filmlerde rol aldı Dil Deke Dekho, Phir Wohi Dil Laya Hoon, Aya Sawan Jhoom Ke, Mera Gaon Mera Desh Ve Udhar Ka Sindurbirkaçını saymak gerekirse.