bencede
Active member
Erişteli Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı erişte
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram peyaz peynir yahut lor peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda erişteleri haşlıyoruz, sonrasındasında suyundan süzüp soğuk su ile yıkıyoruz.
- Bir kapta erişte ve başka tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Teflon tavada altına sıvı yağ sürüyoruz ve tavaya boşaltıyoruz.
- Bir tarafı piştikten daha sonra, öbür tarafına çevirip iki tarafında pişmesini sağlıyoruz.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz. Çay yanına bilhassa olağanüstü oluyor afiyet olsun