Aslıhan
Active member
Altın, para, yumurta, yengeç ve nar üzere mamüllerin turşuları olur mu demeyin. Eyüpsultan’da klasik haline gelen turşu şenliğinde Euro’nun ve yengecin turşusunu kurdular.
Uzakdoğu’dan gelen müşteriler yengeç turşusuna merak sardı. Üretimi 5 gün süren ve açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü olan yengeç turşusunun imali ise epey zahmetli. Evvel deniz suyu ile haşlanan yengeçler ondan sonrasında içine elma sirkesi ve limon, hatta sarımsak da eklenerek marine ediliyor.
Turşu şenliği Eyüpsultan Belediyesi tarafınca klâsik hale geldi ve klasik turşu şenliği ismi ile düzenleniyor.
Yengeçten Euro’ya elmadan yumurtaya onlarca turşu çeşidinin bulunduğu şenlikte vatandaşlar ağır ilgi ile eserleri tadıyorlar. Eğlenceli imajlar ortaya çıkıyor. Ayrıyeten şenlikte koronavirüs turşusu bile var.
Sıhhat ve lezzet açısından bilhassa sofraların vazgeçilmezi olan kış aylarının vazgeçilmezi turşu Eyüpsultan’da şenlik formunda klâsik bir şenlikle satılıyor. Lahana, salatalık, biber ve klâsik turşuların yanı sıra şenlikte dikkat çeken covid-19 yengeç, yumurta, bal kabağı, elma, nar turşuları altın ve para turşusu da yer aldı. Ak Parti milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eyüpsultan kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Lideri Deniz Köken’in yanı sıra bir epey isim de katıldı. Şenlikte turşunun yanında vatandaşlara kuru fasulye ve pilav dağıtımı da yapıldı. Rumeli sanatkarı Cüneyt Şentürk sahne aldı.
YENGEÇ TURŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Uzakdoğu’dan gelen müşteriler tarafınca en epey tercih edilen turşu, yengeç turşusu oldu. Şenlikte covid-19 turşusu dahi bulunuyor. Üç nesildir turşuculuk yapan Tayfun Araz burada bizim uzakdoğulu müşterilerimizin sayısı devasa yükseklikte talepleri üzerine denedik ve oldu.
bir epey tüketiciden istek goren bu turşu herkes için uygun olmasa da raf ömrü de fazlaca az olduğu için neredeyse sipariş üzerine yapılıyor. Bu eseri yaptığımızda 2 hafta ortasında tüketmeliyiz. Öbür turşular ise açılmadığı sürece 2 yıl dayanabiliyor dedi.
Uzakdoğu’dan gelen müşteriler yengeç turşusuna merak sardı. Üretimi 5 gün süren ve açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü olan yengeç turşusunun imali ise epey zahmetli. Evvel deniz suyu ile haşlanan yengeçler ondan sonrasında içine elma sirkesi ve limon, hatta sarımsak da eklenerek marine ediliyor.
Turşu şenliği Eyüpsultan Belediyesi tarafınca klâsik hale geldi ve klasik turşu şenliği ismi ile düzenleniyor.
Yengeçten Euro’ya elmadan yumurtaya onlarca turşu çeşidinin bulunduğu şenlikte vatandaşlar ağır ilgi ile eserleri tadıyorlar. Eğlenceli imajlar ortaya çıkıyor. Ayrıyeten şenlikte koronavirüs turşusu bile var.
Sıhhat ve lezzet açısından bilhassa sofraların vazgeçilmezi olan kış aylarının vazgeçilmezi turşu Eyüpsultan’da şenlik formunda klâsik bir şenlikle satılıyor. Lahana, salatalık, biber ve klâsik turşuların yanı sıra şenlikte dikkat çeken covid-19 yengeç, yumurta, bal kabağı, elma, nar turşuları altın ve para turşusu da yer aldı. Ak Parti milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eyüpsultan kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Lideri Deniz Köken’in yanı sıra bir epey isim de katıldı. Şenlikte turşunun yanında vatandaşlara kuru fasulye ve pilav dağıtımı da yapıldı. Rumeli sanatkarı Cüneyt Şentürk sahne aldı.
YENGEÇ TURŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Uzakdoğu’dan gelen müşteriler tarafınca en epey tercih edilen turşu, yengeç turşusu oldu. Şenlikte covid-19 turşusu dahi bulunuyor. Üç nesildir turşuculuk yapan Tayfun Araz burada bizim uzakdoğulu müşterilerimizin sayısı devasa yükseklikte talepleri üzerine denedik ve oldu.
bir epey tüketiciden istek goren bu turşu herkes için uygun olmasa da raf ömrü de fazlaca az olduğu için neredeyse sipariş üzerine yapılıyor. Bu eseri yaptığımızda 2 hafta ortasında tüketmeliyiz. Öbür turşular ise açılmadığı sürece 2 yıl dayanabiliyor dedi.