Fırında Çıtır Patates

bencede

Active member
Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 8 tane orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 er çay kaşığı karabiber sarımsak tozu kırmızı toz biber kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Haşlama suyuna)
  • Su (Patateslerin üzerini geçecek kadar)
Fırında Çıtır Patates Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri soyun küp kesip yıkayın tuzlu suda kaynatın kaynadıktan 10 dakika daha sonra suyunu süzün tam pişmeyecek patatesler biraz canlı kalmaları gerekiyor.
  2. Suyu süzülen patatesleri fırın tepsisine koyun üzerine baharatları ekleyip karıştırın daha sonra mısır nişastasını koyun karıştır daha sonra tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp patateslerin üzerine döküp karıştırın.
  3. Evvelce ısınmış 220 derece alt üst ayarda 40 dakika pişirin birinci 30. Dakikada patatesleri alt üst edin dikkatli olun patatesleri ezmeden.
  4. Fırından çıkartıp ister kahvaltıda ıster sade yada et balıkla servis edin afiyet olsun deneyeceklere ????.
 
Üst